Yksi ihminen kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa Pälkäneellä

Julkaisuajankohta 28.11.2022 1.41
Uutinen

Sunnuntaina 27. marraskuuta valtatiellä 12 tapahtuneessa onnettomuudessa oli osallisena henkilöauto ja pakettiauto-perävaunuyhdistelmä. Yksi ihminen kuoli ja yksi loukkaantui onnettomuudessa.

Poliisin alustavien tietojen mukaan henkilöauton kuljettaja ajoi Lahdentietä Lahden suunnasta kohti Tamperetta. Ajokaistalla oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä pysähdyksissä pakettiauton ja perävaunun yhdistelmä. Henkilöauto törmäsi perävaunuun ja suistui loivasti ajosuunnasta katsottuna oikealle. 

Pakettiauto-perävaunuyhdistelmässä matkustanut 1960-luvulla syntynyt nainen kuoli törmäyksessä. Toinen ajoneuvoyhdistelmän matkustajista, 1980-luvulla syntynyt mies, loukkaantui vakavasti. Alustavien tietojen mukaan menehtynyt ja loukkaantunut eivät olleet törmäyksen aikana pakettiautossa sisällä, vaan seisoivat ulkona. Henkilöauton kuljettaja ja sen matkustaja vietiin tarkistettavaksi sairaalaan.

Onnettomuus tapahtui Pälkäneellä Lahdentiellä noin kilometri ennen Hämeenlinnantien risteystä. Poliisi sai asiasta ilmoituksen kello 17.17. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta onnettomuuteen.

Sisä-Suomen poliisilaitos ja onnettomuustutkintalautakunta tutkivat onnettomuutta ja siihen johtaneita syitä. 
 

Pirkanmaa Pälkäne Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta