Ylöjärvellä nuotiosta löytynyt hiiltynyt eläin on todennäköisesti koira, asiassa ei epäillä rikosta

Julkaisuajankohta 14.9.2022 11.40
Uutinen

Mediassa levisi 13.9.2022 kuva Ylöjärvellä Kurusta nuotiosta löytyneestä hiiltyneestä eläimestä. Poliisi on käynyt tapahtumapaikalla ja yhteistyössä valvontaeläinlääkärin asiassa on varmistuttu siitä, että kyseessä ei ole ollut supikoira. Hiiltynyt eläin on todennäköisesti koira, jonka rotu ei ole yksilöitävissä.

Ulkoilija oli löytänyt 13.9.2022 Ylöjärven Kurusta metsästä leiripaikan, jonka nuotiossa oli myöhemmin koiraksi osoittautunut hiiltynyt raato. Poliisi kävi paikalla ja totesi, että koiraa oli syöty. Alkutietojen perusteella asiasta kirjattiin epäilty eläinsuojelurikos.

Poliisi on selvittänyt, että kyseessä on ollut ulkomaalaisten marjanpoimijoiden leiri. Leirissä asustelleet marjanpoimijat kertoivat, että he olivat löytäneet kuolleen koiramaisen eläimen tien reunasta, jota he olivat päättäneet paistaa ja syödä nuotiolla.

Edellä mainittujen tietojen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä eläinsuojelurikosta tai muutakaan rikosta ja esitutkinta on päätetty.

Asian selvittämisessä poliisia on avustanut ympäristöterveyspäällikkö Maria Wahlfors. Wahlfors kertoo, että länsimaisessa kulttuurissa koiran syöminen saatetaan moraalisesti tuomita, mutta laitonta se ei ole. Wahlfors muistuttaa, että olemukseltaan terveessäkin koirassa saattaa olla erilaisia bakteereita, loisia yms., jotka voivat sairastuttaa ihmisen tai levitä, ja siksi koiran syömistä ei voi pitää suositeltavana.

Pirkanmaa Rikokset ja tutkinta Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen Ylöjärvi