Yrityksiin kohdistunut suuri petossarja poliisin tutkinnassa

13.4.2021 16.34
Uutinen

Lounais-Suomen poliisilaitos tutkii laajaa, yrityksiin kohdistunutta petossarjaa. Petoksissa on tilattu toisten yritysten nimissä huomattavia määriä erilaista tavaraa, kuten esimerkiksi rakennustarvikkeita ja erilaisia työkoneita sekä elintarvikkeiksi luokiteltavia tavaroita.

Poliisi pyytää yrityksiä kiinnittämään erityistä huomiota varsinkin sähköpostin ja puhelimen välityksellä tuleviin tilauksiin ja varmistamaan aina tilaajan oikeellisuus ennen tavaran toimittamista ja luovuttamista. 

Vastaavia tilauspetossarjoja on ollut laajalti myös muiden poliisilaitosten alueilla. Valtakunnallisesti rikosvahinko on jo hyvin huomattava. 

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella tapahtunutta kokonaisuutta tutkitaan päänimikkeellä törkeä petos. Teoissa on erehdyttämällä hankittu huomattavaa oikeudetonta hyötyä ja aiheutettu tuntuvaa vahinkoa asianomistajille. 

Poliisi pyytää ilmoittamaan vihjeitä niin toteutuneista kuin yritykseksi jääneistä vastaavista tapahtumista sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Jos haluaa poliisin tutkivan asiaa, asianomistajan tulee myös virallisesti ilmoittaa poliisille joutuneensa rikoksen uhriksi laatimalla rikosilmoitus. Rikosilmoituksen voi tehdä poliisiasemien palvelupisteissä tai verkossa.
 

Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen
Lounais-Suomen poliisilaitos
esitutkinta
petos