Murupolku

Korona ja poliisi - hero

Korona ja poliisi

Poliisi ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös koronaan liittyen.

Vältäthän käyntiä poliisin palvelupisteissä, jos asiasi on kiireetön. Voit hakea esimerkiksi passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa sähköisen rikosilmoituksen. 

Graafinen kuva koronaviruksesta.

Asioi verkossa korona-aikana

Asioi verkossa koronatilanteen vuoksi. Lupa-asiat ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa.

Jos asiasi vaatii henkilökohtaisen käynnin, varaathan ajan etukäteen. Poliisin tiloissa jonottaminen ei aina ole mahdollista.

Navigointivalikko

Korona ja poliisi - sisältö

Liikkumisrajoitukset ja yleinen järjestys 

Poliisilla on oikeus eristää, sulkea tai tyhjentää yleisesti käytetty paikka tai alue taikka kieltää tai rajoittaa liikkumista, jos se on tarpeen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Poliisi voi eristämisen tehosteeksi antaa jokaista velvoittavia tarpeellisia käskyjä ja kieltoja.

Poliisin käskyn noudattamatta jättäminen on kriminalisoitu niskoitteluna poliisia vastaan. Poliisi voi ottaa niskoittelijan kiinni, jos hän aiheuttaisi huomattavaa häiriötä tai välitöntä vaaraa yleiselle järjestykselle ja turvallisuudelle. Kiinniotettua voidaan pitää kiinni enintään niin kauan kuin on todennäköistä, että hän aiheuttaa häiriötä tai vaaraa, kuitenkin enintään 24 tuntia.

Poliisin tehtävät perustuvat aina lakiin ja asetuksiin.

Sisältöjulkaisija

Sisältöjulkaisija

null Hoida poliisin lupa- ja rikosasiat verkossa

Hoida poliisin lupa- ja rikosasiat verkossa

19.3.2021 9.33
Uutinen

Poliisi kannustaa asioimaan verkossa koronatilanteen vuoksi.

Lupa- ja rikosasiat voi usein hoitaa etänä tai asioimalla verkossa. Jos asia vaatii henkilökohtaisen käynnin, poliisi pyytää varaamaan ajan etukäteen. 

- Joillakin poliisiasemilla ajanvaraus on ruuhkautunut, jolloin uusia vapaita aikoja kannattaa käydä katsomassa ajanvarauspalvelusta myöhemmin. Sisätiloissa jonottaminen ei ole tämänhetkisen koronatilanteen vuoksi kaikkialla mahdollista, ylitarkastaja Timo Perälä Poliisihallituksesta sanoo.

Sähköisen rikosilmoituksen tekemisen lisäksi rikosasioita voidaan osin käsitellä etänä. Jos poliisi kuitenkin kutsuu henkilökohtaisesti kuulusteltavaksi, paikalle on saavuttava. Jos käynnille on terveydellinen tai muu este, poliisi pyytää ottamaan yhteyden kutsun lähettäjään.

Etusivun uutinen Poliisihallitus Poliisin lupapalvelut Uutinen
COVID-19
Poliisihallitus
henkilötodistukset
luvat
passit
sähköiset henkilökortit

Jokainen meistä voi vaikuttaa - korona

Jokainen meistä voi vaikuttaa

Suojaa itsesi tartunnalta, niin suojaat muitakin. Terveysviranomaiset antavat tutkittuun tietoon perustuvat ohjeet. Aluehallinto päättää alueelliset suositukset ja rajoitukset koronan pysäyttämiseksi.

Korona - linkit