Organisaatio ja johto Hämeen poliisilaitos hero

Hämeen poliisilaitoksen organisaatio

Hämeen poliisilaitos toimii Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa. Poliisilaitoksen alueella on n. 384.000 asukasta. Alueeseen kuuluu 21 kuntaa: Asikkala, Forssa, Hartola, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Hollola, Humppila, Hämeenlinna, Iitti, Janakkala, Jokioinen, Kärkölä, Lahti, Loppi, Orimattila, Padasjoki, Riihimäki, Sysmä, Tammela ja Ypäjä.

Hämeen poliisilaitoksen pääpoliisiasema sijaitsee Lahdessa. Poliisiasemia on Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Heinolassa, Forssassa ja Orimattilassa.
 

Niin sanottu sähkömaija eli Mercedes Benz eVito -poliisiauto

Navigointivalikko

Sisältöjulkaisija

Hämeen poliisilaitos työpaikkana

Hämeen poliisilaitos työpaikkana

Hämeen poliisilaitos huolehtii yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämisestä, poliisin hälytyspalveluista, rikosten ennalta estämisestä, selvittämisestä, tutkinnasta ja syyteharkintaan saattamisesta, poliisin lupahallinnosta sekä muista paikallispoliisille kuuluvista tehtävistä toimialueellaan.

Hämeen poliisilaitoksella työskentelee yhteensä noin 500 henkilöä erilaisissa tehtävissä. Poliisikoulutettujen lisäksi meillä on töissä useita eri alojen asiantuntijoita. Myös korkeakouluharjoittelijoille on tarjolla hyviä harjoittelupaikkoja.

Tutustu Töihin meille -sivuihin.