Organisaatio ja johto Kaakkois-Suomen poliisilaitos

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen organisaatio

Kaakkois-Suomen poliisilaitos toimii Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueilla. Paikallispoliisin tehtävänä on ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta, torjua rikollisuutta, tutkia rikoksia ja ryhtyä toimenpiteisiin niihin syyllistyneiden saattamiseksi syytteeseen. 

Poliisilaitosta johtaa poliisipäällikkö, ja se on jaettu toiminnallisesti kahteen linjaan: poliisipalvelut - sekä hallinto- ja esikuntapalvelut. Näiden lisäksi laitoksessamme on oikeusyksikkö, joka toimii suoraan poliisipäällikön alaisuudessa linjaorganisaation ulkopuolisena yksikkönä.

Kuvituskuva tummansininen

Navigointivalikko

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen johto

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen johto

Sisältöjulkaisija

Kaakkois-Suomen poliisilaitos työpaikkana

Kaakkois-Suomen poliisilaitos työpaikkana

Kaakkois-Suomen poliisilaitos toimii 15 kunnan alueella Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Pääpoliisiasemamme on Kouvolassa, ja muut asemamme sijaitsevat Haminassa, Kotkassa, Lappeenrannassa ja Imatralla.

Henkilöstöä meillä on yhteensä hieman alle 500, joista poliiseja on lähes 400 ja muuta henkilöstöä alle 100. Vuosittain meillä on myös parikymmentä poliisiharjoittelijaa erilaissa tehtävissä.

Kaakkois-Suomi on maan turvallisimpia alueita. Alueellemme tyypillistä on pitkä itäraja sekä siihen liittyvä liikenne. Alueellamme toimii myös Kotka-Hamina -satama sekä kansainvälinen lentokenttä Lappeenrannassa. 
 

Tutustu Töihin meille -sivuihin.