Alaikäinen puukotti toista Espoossa, uhri sairaalaan

Julkaisuajankohta 23.5.2023 15.10
Uutinen

Useiden henkilöiden välinen riitatilanne asumisyksikössä päättyi puukolla lyömiseen 22.5. Alaikäinen asianomistaja loukkaantui vakavasti. Yksi osapuoli käytti tiloissa myös pippurikaasua.

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta tehtävän espoolaiseen nuorten asumisyksikköön maanantai-iltana 22.5. noin kello 23.30. Tehtävälle lähti useita poliisin partioita. Ensitiedon mukaan yhtä henkilöä oli puukotettu ja ikkunoita oli rikottu.

Poliisipartioiden tullessa paikalle puukotuksen asianomistaja oli piha-alueella, ja hänet siirrettiin ensihoitoyksikön toimesta kiireellisesti sairaalahoitoon.

Poliisi havaitsi, että tapahtumapaikalla oli käytetty pippurikaasua. Poliisi rikkoi tapahtumapaikan ikkunoita, jotta tila saatiin asianmukaisesti tuuletetuksi. Poliisi otti kiinni tapahtumapaikalta kiinni kolme alaikäistä henkilöä, joista yhtä epäillään tapon yrityksestä.

- Tällä hetkellä tiedämme, että asianomistajan vammat ovat vakavat. Selvitämme tapahtumien tarkempaa kulkua ja seuraavaksi alamme kuulla tapahtuman osallisia, kertoo rikoskomisario Jyrki Kallio.

Kaikki tapaukseen liittyvät henkilöt ovat alaikäisiä. Poliisi tutkii tapausta muun muassa rikosnimikkeillä tapon yritys ja pahoinpitely.

Espoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta