Minderårige knivhögg en annan i Esbo, offret till sjukhus

Utgivningsdatum 23.5.2023 15.10 | Publicerad på svenska 25.5.2023 kl. 13.02
Nyhet

Ett bråk mellan flera personer i en boendeenhet slutade med knivhuggning den 22 maj. Den minderårige målsäganden skadades allvarligt. En av parterna använde också peppargas i lokalerna.

Polisen fick ett uppdrag via nödcentralen till en boendeenhet för unga i Esbo på måndagskvällen den 22 maj ca kl. 23.30. Flera polispatruller deltog i uppdraget. Enligt de preliminära uppgifterna hade en person blivit knivhuggen och fönster hade krossats.

När polispatrullerna kom till platsen befann sig målsäganden för knivhuggningen på gårdsområdet och fördes brådskande till sjukhusvård av förstavårdsenheten.

Polisen fann att peppargas hade använts på platsen. Polisen krossade fönster på platsen för att ventilera lokalen på ändamålsenligt sätt. Polisen grep tre minderåriga på platsen, av vilka en misstänks för dråpförsök.

– I nuläget vet vi att målsäganden har allvarliga skador. Vi utreder det närmare händelseförloppet. och härnäst börjar vi höra de inblandade parterna, säger kriminalkommissarie Jyrki Kallio.

Alla inblandade personer är minderåriga. Polisen utreder fallet bl.a. med brottsrubriceringarna dråpförsök och misshandel.

Brott och utredning Esbo Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland Övervakning och larmverksamhet