Alkuvuosi on tuonut poliisille lukuisia liikennetehtäviä - myös huijareita ja varkaita on liikkeellä

Julkaisuajankohta 10.1.2023 14.56
Uutinen

Vuoden alkuun on Länsi-Uudenmaan poliisin toiminta-alueella kuulunut viime vuodelta tuttuun tapaan huijauksia ja katalysaattorivarkauksia. Liikenteessä lumimyräkät ovat tuoneet haasteita autoilijoille. Talvisista olosuhteista huolimatta nopeudet ovat silti nousseet ajoittain koviksi.

Lumimyräkkä aiheutti lukuisia kolareita maanantaina 9.1.

Maanantaina 9.1. töissä olleet poliisipartiot saivat päivän mittaan lukuisia liikenteestä aiheutuneita tehtäviä. Rekkoja oli teiden tukkeena, ja ulosajojakin tapahtui. Esimerkiksi Espoossa Turunväylällä Nihtisillan kohdalla bussi matkustajineen ajautui penkkaan. Vakavia loukkaantumisia ei onneksi ulosajoissa tapahtunut, mutta muutama henkilö päätyi kuitenkin ensihoidon kautta jatkotarkastuksiin. 

− Kun olosuhteet ovat talviset, poliisi kehottaa kaikkia tienkäyttäjiä ennakoimaan mahdollisesti eteen tulevat yllättävät tilanteet. Etenkin ajonopeudet ja turvavälit pitää sopeuttaa olosuhteiden mukaisiksi. Lisäksi lumenauraus on aiheuttanut näkemäesteitä erityisesti taajama-alueilla. Suojateiden läheisyydessä ja parkkipaikoilta tielle tullessa kannattaa olla erityisen varovainen suojattomien tienkäyttäjien turvallisuuden varmistamiseksi, muistuttaa komisario Hannu Kontola.

Poliisi löysi epäiltyä amfetamiinia liikennettä vaarantaneen ajoneuvosta

Poliisi pysäytti Lohjalla 7.1. ajoneuvon, jonka kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Paikanetsinnässä poliisi löysi ajoneuvosta 300 grammaa ainetta, jonka epäillään olevan amfetamiinia. Tämän seurauksena kahta henkilöä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä.

16-vuotias ajoi ylinopeutta ja pyrki karkuun Kirkkonummella

Perjantaina 6.1. Kirkkonummella poliisi kohtasi kuljettajan, joka ajoi 171 kilometrin tuntinopeudella alueella, jonka nopeusrajoitus on 100 kilometriä tunnissa. Kuljettajaksi paljastui 16-vuotias nuori, jolla oli kaveri kyydissä. Nuori oli liikkeellä opetusluvalla. Kuljettaja pyrki karkuun vielä pysäytyksen jälkeenkin, mutta poliisi tavoitti hänet. Poliisi tutkii asiaa nimikkeellä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Palovaroitintarkastajina esiintyvä kaksikko anasti pankkikortin Lohjalla

Lohjalla liikkui 4.−5.1. kaksi suomea puhuvaa mieshenkilöä, jotka esiintyvät palovaroitintarkastajina. Toinen henkilö oli pukeutunut keltaiseen ja toinen oranssiin huomioväriseen työasuun. 

Asianomistajat olivat kahdessa erillisessä tapauksessa päästäneet kaksikon asuntoon. Kun toinen miehistä puhututti asukasta kierrellen asuntoa, toinen miehistä anasti asukkaan pankkikortin. Kyseisillä pankkikorteilla on myöhemmin tehty ostoja. 

Poliisi jatkaa asian selvittämistä ja varoittaa, että Lohjan alueella saattaa liikkua tarkastajina esiintyviä huijareita.

Poliisi otti katalysaattorivarkaat kiinni Espoossa

Hätäkeskukseen tuli 3.1. ilmoitus, jonka mukaan kaksi henkilöä sahaa katalysaattoria irti ajoneuvosta. Partio pysäytti alueelta poistuvan ajoneuvon, josta katalysaattori löytyi. 
Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tutki tapausta nimikkeellä varkaus, ja tapaus on jo siirtynyt syyttäjälle. Katalysaattori on palautettu asianomistajalle.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uusimaa Uutinen