Ampuma-asekouluttajakoulutus Pohjanmaan poliisilaitoksella

Julkaisuajankohta 3.4.2024 15.54
Uutinen

Pohjanmaan poliisilaitos järjestää yhdistyslain 4 §:n mukaisten luvanvaraisten yhdistysten (ampumaseura) ampuma-asekouluttajien koulutuksen perjantaina 17.5.2024, kello 08.30 - 13.30.

Ampuma-asekouluttajakoulutuksen suorittanut voi hakea kouluttajahyväksynnän ja antaa tämän jälkeen aktiivisuustodistuksia ampuma-aselupaharkintaa varten. Todistus tarvitaan haettaessa lupaa pistoolilla, pienoispistoolilla, revolverilla, pienoisrevolverilla ja erityisen vaarallisilla aseilla tapahtuvaan urheilu- ja harjoitusammuntaan. Koulutus ei valmenna ampuma-aseilla tapahtuvaan toimintaan, vaan aktiivisuustodistusten antamiseen yhdistyksen jäsenille näiden hakiessa ampuma-aselupia poliisilaitokselta.

Koulutus on myös tarkoitettu ensisijaisesti Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella toimiville yhdistyksille, mutta mikäli paikkoja jää täyttämättä, voi muidenkin alueiden yhdistyksen edustajat osallistua. 

Hyväksymisen edellytykset

Ampuma-aselain 45 e §:n vaatimukset ampuma-asekouluttajalle on:

  • Vähintään 20-vuotias
  • Ampuma-aseen hallussapitolupa tai rinnakkais-lupa
  • On yhdistyslain 4 §:n mukaisen yhdistyksen jäsen tai sen palveluksessa ja suorittanut ampuma-asekouluttajakoulutuksen.


Ilmoittautuminen henkilökohtaisesti

Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla osallistumismaksu, 38 euroa, johonkin Pohjanmaan poliisilaitoksen lupa-asioiden toimipisteeseen. Toimipisteissä saattaa olla ruuhkaa ja on varauduttava jonotukseen. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 14.5.2024 saakka. Koulutuspaikka on myös ilmoitettava tässä yhteydessä.

Ilmoittautuminen sähköpostitse

Lähetä sähköposti 3.5.2024 mennessä osoitteeseen
aseasiat.pohjanmaa@poliisi.fi Ilmoita viestissä koulutukseen osallistuvan nimi, henkilötunnus ja yhteystiedot, eli kotiosoite, sähköposti ja puhelinnumero, sekä yhdistyslain 4 §:n mukainen yhdistys, joka hakee ampuma-asekouluttajahyväksynnän koulutukseen ilmoittautuvalle. Koulutuspaikka on myös ilmoitettava viestissä.

Maksaminen

Maksun voi suorittaa joko minkä tahansa poliisiaseman lupapalvelupis-teessä tai poliisin sähköisessä asiointipalvelussa: asiointi.poliisi.fi --> palvelut yksityishenkilöille --> ampuma-aseasiat --> koulutus- ja koemaksut --> ampuma-asekouluttajakoulutuksen koulutusmaksu, jossa valitaan, minkä poliisilaitoksen koulutukseen osallistuu ja maksetaan osallistuminen. Maksusta saa pdf-kuitin, joka tulee tulostaa mukaan koulutukseen. Pdf-kuitin voi myös toimittaa sähköpostitse osoitteeseen aseasiat.pohjanmaa@poliisi.fi 

Maksukuitti ja henkilöllisyys tarkistetaan koulutustilaisuudessa.

Koulutuksen jälkeen

Yhdistys jättää hakemuksen poliisilaitokselle ampuma-asekouluttajan hyväksymistä varten ja silloin tulee esittää yhdistysrekisteriote, yhdistyksen hallituksen päätös ampuma-asekouluttajan asettamisesta, yhdistyksen säännöt ja päätös, että yhdistys (seura) on yhdistyslain 4 §:n mukainen yhdistys sekä ampuma-asekouluttajaksi asetettavan suostumus tehtävään. Hyväksyminen maksaa 78 euroa.

Lisätietoja

Koulutuksen sisällöstä ylikomisario Pasi Vuorenmaa puh. 0295 447 363, ilmoittautumisesta ja maksuista lupaesimies Katja Ojutkangas puh. 0295 447 848 ja lupaesimies Anu Paloheimo puh. 0295 447468
 

Pohjanmaan poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Uutinen