Anastettua merkkitavaraa myydään netissä - poliisi kehottaa ostajia olemaan tarkkana

Julkaisuajankohta 10.11.2022 9.49
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkittavana petosrikoskokonaisuus, jossa saman henkilön epäillään syyllistyneen noin kolmeenkymmeneen eri rikokseen myymällä netin myyntialustoilla arvokasta tavaraa. Rikoksista 22 on tapahtunut 1.7.2022. jälkeen.

– Myynnissä on ollut muun muassa pelikoneita ja Marimekon Gratha laukku. Olematonta laukkua on myyty noin 100-200 euron hintaan Facebookin Marketplace myyntialustalla.  Marimekko myy laukkua noin 300 euron hinnalla, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

Maksu tuotteista on pyydetty aina pankkitilille. Epäilty on esiintynyt suomalaiselta kuulostavilla tekaistuilla nimillä. Tuotteet on luvattu postittaa asiakkaille kotiosoitteisiin. Kaupoista vasta sovittaessa myyjä on toimittanut lisätietoja ja valokuvia tuotteista, mikä on osaltaan johtanut ostajia asiassa harhaan ja herättänyt luottamusta myyjää kohtaan.

– Nettikaupoissa kannattaa aina olla huolellinen ja jos jonkin tuotteen hinta kuulostaa ”liian hyvältä” ollakseen totta, tulisi hälytyskellojen soida ja kaupat jättää tekemättä. Olemme saaneet kuultua useita tähän petoskokonaisuuteen liittyviä asianomistajia ja heistä moni on jälkeenpäin todennut tarjouksen olleen liian hyvä, Vallila jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen