Autoilija, huomioithan teiden kunnon ja lumikinokset lopputalven liikenteessä

Julkaisuajankohta 10.3.2022 13.10
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisi haluaa muistuttaa tienkäyttäjiä parista asiasta lopputalven ollessa käsillä. Ensimmäinen asia on teiden heikko kunto. Toinen seikka liittyy taajamiin kertyneisiin lumikinoksiin.

Kulunut talvi on ollut tiestölle erityisen kuluttava. Kaikki autoilijat ovat varmasti huomanneet lukuisat routavauriot. Teitä kunnostetaan jatkuvasti, mutta tästä huolimatta kuopat, vesilammikot ja jääurat ovat autoilijoiden murheena. 

− Kehotammekin autoilijoita välttämään vaaratilanteita ja ajoneuvojen rikkoutumista alentamalla nopeuksia ja pitämään riittävän isoja turvavälejä. Toisen puskurissa roikkuessa on mahdotonta tehdä havaintoja tiessä olevista kuopista, sanoo komisario Hannu Kontola. 

Poliisi kehottaa myös välttämään isoja ja nopeita väistöliikkeitä, joiden seurauksena ajoneuvon hallinta saatetaan menettää. 

Toisena tärkeänä huomionarvoisena asiana Kontola nostaa esiin erityisesti taajamiin kertyneet lumikinokset, jotka aiheuttavat näkemäesteitä muun muassa suojateille ja risteyksiin. 

− Suojateille tulevat jalankulkijat ovat kinosten vuoksi vaikeasti havaittavissa. Tästä syystä suojateitä lähestyttäessä tulisi olla nyt erityisen tarkkana, Kontola painottaa.

Lumen poiskeräämisestä aiheutuu myös tilanteita, joissa kuorma-autoja voi olla hetkellisesti parkissa esimerkiksi risteyksissä, kun lunta lastataan. Tilanteissa edellytetään autoilijoilta malttia ja huolellisuutta. 

− Väistämisvelvollinen on luonnollisesti se, kenen puolella kaista on tukossa. Lumenkerääjät saattavat myös liikkua kaistoilla hieman epämääräisesti, ja kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi ajonopeus tulisi olla näissä paikoissa todella hiljainen, Kontola muistuttaa.

Liikenne Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Uusimaa Uutinen