Ennätysvilkas viikonloppu Itä-Uudellamaalla

8.6.2021 13.20
Uutinen

Viime viikolla Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät muun muassa koulujen päättäjäisten valvonta, pahoinpitely Klaukkalassa ja kovat nopeudet liikenteessä. Lisäksi kesän tulo vaikutti poliisin tehtävämäärien kasvuun etenkin yksilön suojaan liittyvinä tehtävinä.

Viikonloppu oli vilkkain pariin vuoteen

Viime viikko oli poliisin valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta varsin kiireinen. Tehtäviä poliisilla oli viikon aikana hieman vajaa 2000, joista noin puolet painottui viikonloppuun. – Viime viikonloppu olikin vilkkain parin vuoteen, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Vauhtia viikkoon toivat muun muassa koulujen päättyminen, jota juhlittiin riehakkaasti kesäisessä säässä usean kunnan ja kaupungin alueilla. Suosituimpiin juhlimispaikkoihin muun muassa Järvenpäähän, Porvooseen, Nurmijärvelle ja Vantaalle kerääntyi satoja nuoria. Päättäreiden sujumisesta kerroimme tarkemmin tiedotteella 6. kesäkuuta.

– Olimme varautuneet päätttjäisillan nuorisovalvontaan useiden partioiden erillisorganisaatiolla ja valvontaa tehtiin myös ilmasta käsin kahdella dronella, kertoo tilanneorganisaatiota johtanut rikoskomisario Hanna Kiiskinen.

Kotihälytystehtävissä on viime viikkoina ollut tasaista laskua ja tehtävämäärä on nyt vakiintunut 150 tehtävän molemmin puolin ja ne painottuvat edelleen viikonloppuihin.  Koronan vaikutukset näkyvät poliisitehtävissä edelleen selvästi. Varsinkin yksilön suojaan liittyvien tehtävien määrä on korkea, niin kuin se on ollut keväästä 2020 lähtien. 

Kokoontumisajoa valvottiin kolmen laitoksen yhteistyönä

Liikennepuolella Itä-Uudenmaan partioita osallistui lauantaina järjestetyn kokoontumisajon valvontaan. Valvontaa tehtiin yhteistyössä Kaakkois-Suomen ja Hämeen liikennepoliisisektoreiden partioiden kanssa.

– Tapahtuma kokonaisuudessaan oli siisti ja siinä oli poikkeuksellisen vähän osanottajia ja yhteistyö tapahtuman järjestäjän kanssa sujui erinomaisesti. Tapahtumaan osallistuneille annettiin yhteensä seitsemän sakkoa rekisterikilvistä ja ylinopeudesta sekä yksi liikennevirhemaksu, kertoo ylikomisario Timo Leppälä.

Viime viikkokaan ei sujunut ilman kovia nopeuksia, vaan usealle kuljettajalle mitattiin huikeita lukemia ja heidän epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Myös muutama rattijuoppo jäi poliisin haaviin. Mainittakoon vielä kuljettaja, joka ajoi Tuusulanväylällä satasen nopeusrajoituksella 170km/h. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. 

Pahoinpitely Klaukkalassa

Nurmijärvellä Klaukkalan torilla tapahtui perjantai-iltana 4.6. noin kello 19.30 pahoinpitely, missä uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja. Epäillyt kaksi tekijää olivat ehtineet poistua tapahtumapaikalta ennen poliisin partion saapumista kohteeseen. 

– Uhria oli pahoinpidelty potkimalla ja lyömällä pesäpallomailaa ja skeittilautaa käyttäen. Epäiltyjen tekijöiden henkilöllisyys selvisi pian teon jälkeen ja heidät otettiin kiinni epäiltynä kyseiseen pahoinpitelyyn. Myös pahoinpitelyn uhri otettiin kiinni ja myös hänen osuuttaan illan tapahtumien kulkuun selvitellään, kertoo rikoskomisario Markku Lylykangas.

Erikoinen tehtävä Järvenpäässä

Poliisin partio sai lauantaina 5.6. noin kello 3 yöllä erikoisen tehtävän Järvenpään keskustaan, jossa se joutui lopettamaan villisian. 

Eläin liikkui aivan Järjenpään keskustassa taajaan asutulla alueella kierrellen talon pihoja. Loukkaantuneena villisika on erittäin vaarallinen ihmisille. Riskinä oli myös, että se eksyisi lähistöllä sijaitseville vilkkaasti liikennöidyille teille tai moottoritielle ja törmäisi ajoneuvoon.
Kesän tulo näkyy tehtävämäärissä.

Kesä on tullut ja sen huomaan selkeästi tehtävämäärien kasvussa, erityisesti viikonloppuiltaisin- ja öisin. Ihmisiä on liikkeellä paljon yleisillä paikoilla jalkaisin ja myös ajoneuvoilla erilaisissa kokoontumisajoissa. 

Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia poliisi kirjasi viime viikolla yhteensä vain 12, kun edellisellä viikolla määrä oli 25. Muuten tehtävät olivat pitkälti päihtyneitä henkilöitä, häiriökäyttäytymisiä, rattijuoppoja, omaisuusrikoksia, virka-apujen hoitamista ja etsintäkuulutettujen hakuja.  

– Myös tästä viikosta on ennustettu tulevan kesäisen lämmin ja se tulee varmuudella vaikuttamaan poliisin toimintaan työllistävästi erityisesti yleisen paikkojen lisääntyneenä valvontana, Ojala arvioi.

Viikkokooste kertoo Itä-Uudenmaan poliisin arjesta

Itä-Uudenmaan poliisi julkaisee viikoittain koosteen, jossa pyritään antamaan mahdollisimman ajantasainen kuva poliisilaitoksen alueen turvallisuustilanteesta. Viikkotiedotteeseen nostetaan myös poliisin tehtävissä esille tulleita rikostapauksia eri aihealueittain.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
liikenne
rikosasiat