Esitutkinta Vantaan vankilan toiminnasta käynnistynyt

Julkaisuajankohta 9.5.2022 14.40
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisi sai huhtikuussa Vantaan vankilassa tammikuun lopussa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen esitutkinnan valmiiksi. Asiasta tiedotettiin 11.4.

Samassa yhteydessä tiedotimme, että uhriin kohdistunut väkivalta oli syystä tai toisesta jäänyt vankilan henkilökunnalta huomaamatta ja tästä syystä poliisi tulee tekemään selvityksen Vantaan vankilan osalta.

- Nyt Vantaan vankilassa tapahtuneen epäillyn murhan johdosta vankilan toimintaan tapahtuman aikana tehty esiselvitys on valmis ja esiselvityksen perusteella aloitamme Itä-Uudenmaan poliisissa asiassa esitutkinnan, kertoo rikoskomisario Tero Tyynelä.

Esitutkinnan aloituskynnys on matala ”syytä epäillä”. Poliisi on esiselvityksen aikana käynyt läpi vankeinhoitoon liittyvää lainsäädäntöä, määräyksiä ja ohjeita sekä Vantaan vankilan toimintaa näiden pohjalta. Mahdolliset rikosnimikkeet tulevat tarkentumaan tutkinnan aikana. Tyynelä vastasi esiselvityksestä itse ja toimii myös tutkinnanjohtajana tässä vankilan toimintaa koskevassa esitutkinnassa.

Syyttäjäksi asiaan on nimetty aluesyyttäjä Hanna Puhakka.

Poliisi ei tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.


 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Vantaa