Helsingin poliisi palvelee passi- ja henkilökorttiasiakkaita poikkeuksellisesti viikonloppuna

Julkaisuajankohta 20.5.2024 9.30
Uutinen
Passi

Passin tai henkilökortin saa uusittua nopeimmin täyttämällä hakemuksen verkossa ja tulemalla tarvittaessa tunnistautumaan poliisilaitokselle.

Helsingin poliisi palvelee passi- ja henkilökorttiasiakkaita poikkeuksellisesti viikonloppuna 25.–26.5.2024 kello 8.00–15.50. Silloin palvellaan ainoastaan ajan varanneita asiakkaita.  Viikonlopun ajanvaraus aukesi tänään poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

Lisäksi Helsingin poliisilaitoksen kaksi lupapalveluiden tunnistusautoa ovat mukana Turvallisuuspäivä 2024 -tapahtumassa Helsingin Rautatientorilla Perjantaina 24.5. klo 10–18 ja lauantaina 25.5. klo 10–15. Tunnistusautoissa voi käydä antamassa sormenjäljen matkustusasiakirjaa varten, kun hakemus on tehty verkossa ennakkoon valmiiksi ja maksettu. Tunnistautuminen tapahtuu jonottamalla.

Passin tai henkilökortin saa uusittua nopeimmin täyttämällä hakemuksen verkossa ja tulemalla tarvittaessa tunnistautumaan poliisilaitokselle

Selvitä ennen passin tai henkilökortin hakemista, mitä matkustusasiakirjaa tarvitset matkakohteeseesi. Täytyykö passin olla tietyn aikaa voimassa vielä matkan jälkeen? Tarvitaanko viisumi?

Voit matkustaa EU-maihin ja muutamiin muihin Euroopan maihin henkilökortilla. Schengen-maissa matkustusasiakirjaa ei lähtökohtaisesti tarkisteta rajalla, mutta sinun on esitettävä se pyydettäessä. Pohjoismaissa matkustusasiakirjaa ei lähtökohtaisesti tarvita, mutta sinun on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytesi.

– Passin tai henkilökortin saa uusittua nopeimmin täyttämällä hakemuksen verkossa ja tulemalla tarvittaessa tunnistautumaan Helsingin poliisilaitoksen lupapalvelupisteeseen. Jonotusaika vuoronumerolla on tyypillisesti 30–60 minuuttia. Jonoa on eniten kello 8.00, kello 11.00–13.00 sekä kello 16.00. Suurin ruuhka ajoittuu lounasaikaan, kertoo komisario Satu Mäkinen.

Jos et voi tai halua hakea passia tai henkilökorttia verkossa, voit tehdä hakemuksen myös poliisiasemalla. Verkossa tehty hakemus on halvempi ja nopeampi.

Ohjeet matkustusasiakirjojen hakemiseen Helsingissä

Helsingin poliisilaitos Helsinki Poliisin lupapalvelut Uutinen