Helsingin poliisi valvoo näkyvästi koulujen päättäjäisviikonloppua

3.6.2021 8.33
Uutinen

Helsingin poliisi valvoo tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä tulevana koulujen päättäjäisviikonloppuna. Valvonnan painopistealueina ovat erityisesti nuorten suosimat kokoontumispaikat, kuten puistot, uimarannat sekä päiväkotien ja koulujen pihat.

Poliisin näkyvän valvonnan tavoitteena on estää järjestyshäiriöitä, onnettomuuksia sekä nuorten joutumista rikosten uhriksi. Poliisi toimii päättäjäisiltana yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisotyön sekä muiden vapaaehtoista nuorisotyötä tekevien kanssa. Toimintamallina on jalkautua koko Helsingin alueelle ja puuttua alaikäisten päihteiden käyttöön tai muihin yleistä järjestystä tai turvallisuutta vaarantaviin tilanteisiin.

- Alaikäisten alkoholin hallussapidosta seuraa sakko ja asiasta ilmoitetaan sekä nuorten huoltajille että lastensuojeluviranomaisille. Alaikäisillä olevat alkoholijuomat otetaan poliisin haltuun ja hävitetään. Mikäli poliisi tapaa alle 15-vuotiaiden hallusta alkoholia tai nämä ovat päihtyneitä, heidät luovutetaan huoltajien tai sosiaaliviranomaisten huostaan, komisario Johanna Sinivuori toteaa.

Meno on rauhoittunut ja ylilyönnit vähentyneet

- Päihteiden rooli nuorten juhlinnassa on vähentynyt ja meno on yleisesti rauhoittunut viime vuosina. Sen takia myös häiriöt ja ylilyönnit ovat vähentyneet. Vanhempien ja nuorten kannattaa sopia yhteisistä pelisäännöistä ennen kuin juhlimaan lähdetään. Lisäksi lapsiin olisi hyvä pitää yhteyttä myös illan aikana, Sinivuori kehottaa.

Korona on varjostanut kulunutta vuotta ja vaikuttanut suuresti nuorten elämään. Koulua on käyty osin etänä ja monet harrastuksetkin ovat olleet katkolla. Tekemisen ja kokoontumisten paikat ovat olleet vähissä.

- Tarve nähdä ystäviä ja tuttuja sekä kokoontua isommallakin porukalla on luonnollista, mutta muistutamme, että mahdollisuus altistua virukselle tai sairastua koronaan on edelleen mahdollista. Otetaan tämä huomioon koulujen päätöspäivänä ja noudatetaan edelleen viranomaisten suosituksia ja ohjeita, juhlitaan pienissä ryhmissä ja riittävin turvavälein, Sinivuori toteaa.

Poliisi muistuttaa nuoria pitämään huolta toisistaan ja hakemaan viipymättä apua, jos illan aikana kuitenkin sattuu jotain ikävää. Apua saa paikan päällä poliisilta ja nuorisotyöntekijöiltä tai soittamalla hätänumeroon 112!

Helsingin poliisi kertoo koulujen päättäjäisviikonlopun valvonnasta Twitterissä osoitteessa: www.twitter.com/helsinkipoliisi sekä Instagramissa osoitteessa: www.instagram.com/helsinkipoliisi. Molempia tilejä voi seurata rekisteröitymättä palveluun.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta en
Helsingin poliisilaitos
valvonta
yleinen järjestys