Helsingin poliisi valvoo Pride -kulkueen turvallisuutta

Julkaisuajankohta 1.7.2022 15.18
Uutinen

Suojelupoliisin arvion mukaan mitään konkreettista uhkaa ei ole Suomessa tiedossa. Oslon tapahtumat saattavat kuitenkin lisätä Suomessa seksuaalivähemmistöihin ja Prideen kohdistuvaa häirintää ja ilkivaltaa.

Oodissa järjestettyä Helsinki Prideen liittyvää yleisötilaisuutta häirittiin tänään ulkopuolisten henkilöiden toimesta. Poliisi ja järjestyksenvalvojat poistivat tapahtumaa häirinneet henkilöt paikalta. Poliisilla ei ollut perusteita tehdä kiinniottoja. Tilanne rauhoittui nopeasti.

– Oslon epäilty terrori-isku ja Helsinki Pride -tapahtuman häirintä tänään Oodissa ovat aiheuttaneet huolta. Uskomme, että Pride-kulkue tulee sujumaan rauhallisesti. Poliisi on näkyvästi läsnä kaupungilla ja seuraa aktiivisesti sosiaalisen median keskustelua. Meille kannattaa ilmoittaa heti, jos tulee vastaan uhkaavia tai huolta herättäviä viestejä tai tilanteita, kehottaa ylikomisario Jarmo Heinonen.

Uhkaavista tai huolta herättävistä viesteistä Helsinki Pride -tapahtumaan liittyen voi ilmoittaa sähköpostilla ennaltaestava.helsinki@poliisi.fi. Akuutissa uhka- tai hätätilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112.

Aikaisempi tiedote: Pride-kulkue vaikuttaa liikenteeseen Helsingin keskustassa lauantaina - Poliisi

Helsingin poliisilaitos Helsinki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta