Pride-kulkue vaikuttaa liikenteeseen Helsingin keskustassa lauantaina

Julkaisuajankohta 29.6.2022 14.29
Uutinen

Pride-kulkue vaikuttaa liikenteeseen merkittävästi ja pitkäkestoisesti Helsingin keskustan alueella. Muu liikenne katkaistaan reitiltä kulkueen aikana.

Helsinki Pride 2022 -tapahtuman kulkue järjestetään lauantaina 2.7.2022. Kulkue kokoontuu Senaatintorille kello 10.00 ja lähtee liikkeelle kello 12.00. 

Kulkueen reitti on Senaatintori – Aleksanterinkatu – Mannerheimintie – Eteläesplanadi – Unioninkatu – Eteläinen makasiinikatu – Kasarmikatu – Neitsytpolku – Kaivopuisto. 

Muu liikenne katkaistaan reitiltä kulkueen aikana. Kulkue päättyy arviolta kello 14.00. 

Kulkue haittaa muuta liikennettä erityisesti Senaatintorin ympäristössä, Mannerheimintiellä ja Esplanadilta Kaivopuistoon. Eteläsatamaan ja Katajanokan satamaan kannattaa ajaa Sörnäisten ja Pohjoisrannan kautta. 

– Poliisi turvaa kulkueen ja tapahtuman turvallisuutta. Aikaisempina vuosina Pride-kulkueeseen on osallistunut jopa 100 000 henkilöä. Muiden kaupungissa liikkuvien kannattaa ottaa tämä ennakolta huomioon, jotta oma liikkuminen olisi sujuvaa, kertoo ylikomisario Jari Taponen. 

Pride-viikon yleisötilaisuudet ja lauantain kulkueen järjestää Helsinki Pride yhteisö Ry. Järjestäjä on tehnyt tapahtumaan liittyviä liikennejärjestelyjä Helsingin kaupungin ja Helsingin poliisilaitoksen kanssa sovitulla tavalla. 

Poliisi päivittää ajantasaisimman tiedon tapahtumasta Twitteriin Helsingin poliisilaitoksen tilille @HelsinkiPoliisi. Twitter-viestejä voi seurata ilman kirjautumista myös verkossa osoitteessa twitter.com/helsinkipoliisi.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta