Prideparaden påverkar trafiken avsevärt i Helsingfors centrum på lördagen

Utgivningsdatum 29.6.2022 14.29 | Publicerad på svenska 30.6.2022 kl. 13.15
Nyhet

Prideparaden påverkar trafiken avsevärt och långvarigt i Helsingfors centrum. Rutten är avstängd för övrig trafik under paraden.

Paraden för evenemanget Helsinki Pride 2022 ordnas lördagen den 2 juli 2022. Klockan 10.00 samlas deltagarna i paraden på Senatstorget varifrån paraden startar klockan 12.00. 

Paradens rutt är Senatstorget – Alexandersgatan – Mannerheimvägen – Södra Esplanaden – Unionsgatan – Södra Magasinsgatan – Kaserngatan – Jungfrustigen – Brunnsparken. 

Rutten är avstängd för övrig trafik under paraden. Paraden avslutas uppskattningsvis klockan 14.00. 

Paraden stör den övriga trafiken särskilt i närheten av Senatstorget, på Mannerheimvägen och från Esplanaden till Brunnsparken. Det lönar sig att köra till Södra hamnen och Skatuddens hamn via Sörnäs och Norra kajen. 

– Polisen tryggar säkerheten för paraden och evenemanget. Under tidigare år har upp till 100 000 personer deltagit i Prideparaden. För att göra det smidigt att röra sig är det är bra för andra som rör sig i staden att ta hänsyn till detta i förväg, säger överkommissarie Jari Taponen. 

Pride-veckans offentliga tillställningar och lördagens parad ordnas av Helsinki Pride yhteisö Ry. Arrangören har gjort trafikarrangemang i anslutning till evenemanget på det sätt som överenskommits med Helsingfors stad och polisinrättningen i Helsingfors. 

Polisen uppdaterar den senaste informationen om evenemanget på Helsingfors polisinrättnings konto på Twitter, @HelsinkiPoliisi. På 
twitter.com/helsinkipoliisi på webben kan tweetar också följas utan inloggning.

Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors Övervakning och larmverksamhet