Helsingin poliisin lupapalvelut auki keskiviikkona klo 21:een

Julkaisuajankohta 25.4.2022 15.17
Uutinen

Helsingin poliisin lupapalveluissa on pidennetty aukioloaika jonotusasiakkaille keskiviikkona.

Helsingin poliisilaitoksen lupapalvelut ovat keskiviikkona auki klo 21:een asti. Ilman ajanvarausta on mahdollista tulla jonottamaan vuoronumerolla klo 8-21. 

- Otamme vuoronumerolla jonottavia asiakkaita sisään niin pitkään, että ehdimme kaikki palvella iltayhdeksään mennessä, komisario Satu Mäkinen toteaa. 

Helsingin poliisilaitoksen lupapalvelut ovat olleet pahoin ruuhkautuneet viime kuukausina. Helsingin poliisilaitos toimitti maaliskuussa ennätykselliset 27 540 passia, kun helmikuussa myönnettiin 12 855 passia ja tammikuussa 8851.

- Teemme hartiavoimin töitä, jotta saamme tilannetta helpotettua. Keskiviikon pidennetty aukioloaika on yksi tapa, jolla pyrimme helpottamaan tätä ruuhkaa. Jos illalle riittää kävijöitä, järjestämme myös jatkossa tällaisia lupapalveluiden iltavuoroja mahdollisuuksien mukaan. Nyt olemme viime vuoden lopulta lähtien tarjonneet ajanvarausasiakkaille myös viikonloppuaikoja, mutta yritämme koko ajan keksiä lisää keinoja tilanteen helpottamiseksi, Mäkinen toteaa. 

Poliisilaitoksen eri toiminnoista on väliaikaisesti saatu talkooväkeä avustamaan lupapalvelun ruuhkassa. 

- Meillä ei tietenkään ole loputtomasti mahdollisuuksia siirtää ihmisiä pois omista tehtävistään. Toki olemme rekrytoineet myös uutta väkeä, sen mitä on ollut mahdollista. Yritämme jatkuvasti löytää keinoja toiminnan ja logistiikan tehostamiseksi, mutta valitettavasti ratkaisuja ei tule ihan käden käänteessä, Mäkinen pahoittelee. 

Helsingin poliisin ohjeet sujuvaan asiointiin

  • Tarvitsetko uuden passin heti vai vasta myöhemmin? Mikäli et tarvitse passia muutaman kuukauden sisällä, siirrä asiointia myöhemmäksi.
  • Käy ottamassa passikuva, ellei sinulla ole kuuden kuukauden sisällä otettua passikuvaa. 
  • Aloita passin hakeminen aina verkossa Passit ja henkilökortit | Poliisin sähköinen asiointi. Passi toimitetaan parissa viikossa, jos tunnistautumista ei tarvita.
  • Mikäli tunnistautumista tarvitaan poliisilaitoksella, passi toimitetaan parissa viikossa sen jälkeen.
  • Varaa tunnistautumisaika etukäteen mille tahansa poliisiasemalle. Mikäli et saa varattua ennakkoon aikaa ja passintarve on kiireellinen, tule jonottamaan vuoronumerolla Pasilaan. Lupapalvelut ovat avoinna ma–pe kello 8.00–16.15. Poikkeuksellisista aukioloajoista ilmoitetaan sivulla Helsingin pääpoliisiasema, lupapalvelut - Poliisi
  • Jos itselläsi ei ole voimassa olevaa henkilötodistusta, voit valtuuttaa valtakirjalla toisen henkilön noutamaan passin puolestasi valitsemaltasi noutopisteeltä. 

Lisätietoja:
•    Passit, henkilökortit, luvat - Hae passia, henkilökorttia ja muita lupia poliisilta - Poliisi
•    Helsingin pääpoliisiasema, lupapalvelut - Poliisi

Helsingin poliisilaitos Helsinki Poliisin lupapalvelut Uutinen sv