Helsingin poliisivankilan uudet tilat otetaan käyttöön

27.9.2021 15.17
Uutinen
Poliisivankilan käytävä.
Poliisivankilan käytävä.

Pasilan poliisitalo 1:n yhteydessä sijaitsevat Helsingin poliisivankilan uudistuneet tilat otetaan käyttöön tänään maanantaina 27.9.2021.

Helsingin poliisilaitoksen yhteydessä olevan poliisivankilan laajennustyöt on saatu päätökseen. Töölön säilytyssuojan ja Helsingin kaupungin selviämishoitoaseman toiminnot siirtyvät poliisivankilan yhteyteen, osoitteeseen Pasilanraitio 13. Samalla myös nimi muuttuu Pasilan poliisivankilasta Helsingin poliisivankilaksi. 

Tilojen remontti alkoi maaliskuussa 2020 ja tänään maanantaina uudet tilat otetaan käyttöön.

- Nyt meillä on uudet toimivat tilat, joissa on huomioitu kaikki nykyisen normiston mukaiset vaatimukset. Kaikki vapautensa menettäneet ovat samassa paikassa ja sama henkilöstö pystyy huolehtimaan niin poliisivankilan kuin myös poliisilakiperusteisesti kiinni otetuista asiakkaista, toteaa ylikomisario Juha Tuomela. 

- Töölön säilytyssuojan tiloihin on tulossa mittava remontti, jolloin poliisin olisi pitänyt joka tapauksessa väistyä tiloista. Tässä yhteydessä katsottiin, että on järkevämpää keskittää toiminta kokonaan Pasilaan. Toimintoja tiivistämällä ja tilojen käyttötarkoitusta muuttamalla saimme remontoitua toimivan kokonaisuuden Pasilan poliisitalo 1:n tiloihin.  

Helsingin kaupunki tiedotti omilla sivuillaan selviämishoitoaseman siirtymisestä uusiin tiloihin. Lue tiedote Selviämishoitoasema uusin tiloihin | Helsingin kaupunki
 

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Helsingin poliisilaitos
säilöönotto
vankilat