De nya lokalerna i Helsingfors polishäkte tas i bruk

27.9.2021 15.17 | Publicerad på svenska 4.10.2021 kl. 9.35
Nyhet
Fängelsekorridor.
Poliisivankilan käytävä.

De renoverande lokalerna i Helsingfors polishäkte, som finns vid polishus 1 i Böle, tas i bruk idag måndagen den 27 september 2021.

Utbyggandet av polishäktet vid polisinrättningen i Helsingfors har slutförts. Funktionerna från förvaringslokalen i Tölö och Helsingfors stads tillnyktringsstation överförs till polishäktet på adressen Böletået 13. I samband med detta ändras även namnet från Böle polishäkte till Helsingfors polishäkte. 

Renoveringen av lokalerna började i mars 2020 och nu på måndagen tas de nya lokalerna i bruk.

- Nu har vi nya fungerande lokaler där man har beaktat alla krav enligt dagens normer. Alla som förlorat sin frihet är på samma ställe och samma personal kan ta hand om såväl kunder i polishäktet som kunder som gripits på grund av polislagen, konstaterar överkommissarie Juha Tuomela. 

- Förvaringslokalen i Tölö kommer att genomgå en omfattande renovering, och polisen skulle i varje fall ha varit tvungen att lämna lokalerna. I samband med detta ansåg vi att det är vettigare att centralisera verksamheten i sin helhet till Böle. Genom att komprimera funktioner och ändra användningsändamål för utrymmen kunde vi genom renovering åstadkomma en fungerande helhet i lokalerna i polishus 1 i Böle.  

Helsingfors stad meddelade på sin egen webbplats om att tillnyktringsstationen flyttas till nya lokaler. Läs meddelandet Tillnyktringsstationen flyttar till nya lokaler | Helsingfors stad

Brott och utredning Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors Övervakning och larmverksamhet
Polisinrättningen i Helsingfors
fängelser
förvarstagande