Helteisessä raskaan liikenteen valvonnassa ilmeni useita massaylityksiä

Julkaisuajankohta 27.7.2022 10.23
Uutinen
Valvontaa oli suorittamassa myös komisario Hannu Kontola.

Länsi-Uudenmaan poliisi valvoi raskasta liikennettä tehostetusti 18.-24.7.2022.

Raskaan liikenteen tehovalvontaviikko sujui heinäkuisessa helteessä hyvin. Länsi-Uudenmaan poliisi tarkasti yhteensä 46 ajoneuvoa.

Valvonnassa tärkeä tavoite on luonnollisesti liikenneturvallisuuden lisääminen. Muita tärkeitä painopisteitä ovat harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.

Poliisin kohtaamat kuljettajat olivat liikkeellä hyvällä mielellä.

- Positiivinen havainto valvonnassa oli, että näköesteitä oli ajoneuvoissa hieman aiempaa vähemmän. Toisaalta rikki tai säröillä olevia tuulilaseja tuli vastaan valitettavan useita, kertoo vanhempi konstaapeli Timo Toivonen.

Ajo- ja lepoajoissa sekä kuorman määrissä huomautettavaa

Erityisen vakavia puutteita ei valvonnassa tällä kertaa ilmennyt lainkaan. Huomautettavaa ilmeni tavanomaiseen tapaan kuorman varmistamisessa, kuorman määrässä ja tieliikenteen sosiaalilainsäädännön noudattamisessa. Tieliikenteen sosiaalilainsäädännöllä tarkoitetaan muun muassa ajo- ja lepoaikamääräyksien noudattamista.

Kuorman määrissä havaittiin useita massaylityksiä.

- Esimerkiksi yhdessä asfalttimassakuljetuksessa kokonaismassan suuruus oli noin 40 900 kg. Suurin sallittu kokonaismassa kyseisessä kuljetuksessa olisi ollut 33 600 kg. Tästä seurasi sakko ja ylikuormamaksu, toteaa Toivonen.

Muihin seuraamuksiin lukeutuivat 15 kappaletta sakkoja tai liikennevirhemaksuja sekä 16 huomautusta.

Valvonta oli osa valtakunnallista tehovalvontaa ja Euroopan liikennepoliisiverkoston (ROADPOL) Euroopan laajuista valvontateemaa.

​​​​​​​

Liikenne Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Uusimaa Uutinen