Itä-Uudellamaalla ajettiin päihtyneenä ja nujakoitiin

Julkaisuajankohta 14.11.2023 12.16
Uutinen

Viime viikolla Itä-Uudellamaalla ajettiin päihtyneenä ja nujakoitiin. Lisäksi poliisi pyytää kansalaisten apua Hyvinkäällä tapahtuneeseen ryöstöön epäillyn henkilön tunnistamiseksi ja tavoittamiseksi.

Ryöstö Hyvinkäällä - poliisi pyytää apua epäillyn tunnistamiseksi

Hyvinkäällä Hämeenkadulla sijaitseva kauppa ryöstettiin lauantaina 11.11.2023. teräaseella uhkaamalla. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä törkeä ryöstö. Saaliikseen epäilty tekijä sai käteistä rahaa. 

Poliisin partio sai tehtävän hätäkeskuksen kautta noin kello 20.19. Poliisin saapuessa kohteeseen, epäilty oli ehtinyt jo poistua kaupasta Munckinkadun suuntaan. Tapahtumalla on silminnäkijöitä ja teko on tallentunut kaupan valvontakameran kuviin, kertoo rikosylikomisario Anssi Murto.

Poliisi pyytää apua kuvassa näkyvän epäillyn tekijän tunnistamiseksi ja tavoittamiseksi. Kaikki tiedot ovat poliisille arvokkaita. Tiedot pyydämme ilmoittamaan poliisin sähköpostiosoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi

Pikkujoulukausi on käynnistynyt - näkyy rattijuoppojen määrässä

Niin iloinen asia kun pikkujoulukausi onkin, se valitettavasti näkyy myös liikenteestä tavoitettujen rattijuoppojen määrässä.

Viime viikolla eri asteisista rattijuopumuksista epäillään peräti 32 henkilöä. Tämä on poikkeuksellisen suuri määrä. Juhlakauden starttaaminen on iloinen asia, mutta autoilu ja alkoholi ovat huono yhdistelmä, muistuttaa komisario Katri Lehti.

Huonosta ajokelistä huolimatta ilman kovia nopeuksiakaan ei selvitty, vaan ainakin viiden henkilön epäillään viikonlopun aikana syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, Lehti jatkaa.

Häiriötehtävät viikonlopun teemana

Viime viikonloppu oli tehtävämäärällisesti hieman edellisviikkoja rauhallisempi, mutta keikanajossa korostuivat erittäin vahvasti erilaiset yksilön suojaan kohdistuvat tehtävät. Erilaisia kotihälytystehtäviä hoidettiin viikon aikana peräti 143.

Toisin sanoen tehtävät olivat erilaisia häiriötehtäviä, kuten tappeluiden alkuja, varsinaisia tappeluita sekä erilaisia kotihälytyksiä. Myös kotona tapahtuva alkoholin nauttiminen aiheutti useita kotihälytyksiä, kun ei aina muisteta huomioida talon muita asukkaita, kertoo rikoskomisario Aki Rantahuhta.

Nujakoita ja välien selvittelyjä taksijonoissa

Tehtävissä oli myös selkeästi havaittavissa, että nopeimmat ihmiset ovat jo aloitelleet pikkujoulukautta. Tämä näkyi erilaisina nujakoina ravintoloiden edustoilla sekä taksijonoissa, kun ihmiset eivät jaksa säiden viilennyttyä odottaa omaa vuoroaan. Juhlahumussa on myös hyvä muistaa pitää huolta kaverista, ettei kukaan jää maahan makaamaan ja kylmettymään, Rantahuhta muistuttaa.

Rikostutkinnassa vilkasta - ennätysmäärä kiinniotettuja ja pidätettyjä

Loka-marraskuun taite on ollut Itä-Uudenmaan poliisin Vantaan operatiivisessa rikostutkinnassa tavanomaista vilkkaampi kiinniotettujen ja pidätettyjen osalta.

Epäiltyihin rikoksiin mahtuu yksittäisiä törkeitä ryöstöjä ja pahoinpitelyjä, mutta tavanomaiset omaisuuteen kohdistuneet rikokset, maahantulokieltojen rikkomiset sekä perusmuotoiset pahoinpitelyt ovat pitäneet poliisin kiireisenä, kertoo rikostarkastaja Krista Vallila. 

Akuutit asiat sitovat poliisin resurssia ja vanhempien tutkinnassa olevien rikosasioiden tutkinta-ajat venyvät samanaikaisesti.

Yleensä talviaika on selvästi kesää rauhallisempaa. Heinäkuussa, 3.-23.7. välisenä aikana, Vantaan operatiivisessa tutkinnassa oli kiinniotettuna yhteensä 82 henkilöä. Nyt loka-marraskuun vaihteessa kiinniotettujen määrä Vantaalla oli poikkeuksellisen korkea, 94 henkilöä. Määrä on noin 30 henkilöä tavanomaista enemmän. Pidätettyjäkin oli 18 enemmän, sanoo Vallila. 

Korkeat luvut toki kertovat myös siitä, että poliisin partiot kentällä ovat tehneet hyvää ja aktiivista työtä ja epäiltyjä on saatu verekseltään kiinni, Vallila toteaa.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta