Itsenäisyyspäivän tapahtumat vaikuttavat liikenteeseen Helsingin keskustassa

Julkaisuajankohta 5.12.2023 10.30
Uutinen

Itsenäisyyspäivän tapahtumat aiheuttavat muutoksia liikennejärjestelyihin, julkisen liikenteen reitteihin sekä kevyen liikenteen kulkuun Helsingissä. Poliisi on näkyvästi läsnä kantakaupungissa ja turvaa tapahtumien sujuvuuden.

Helsingissä järjestetään itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta perinteinen ylioppilaiden soihtukulkue. Lisäksi poliisille on tehty ilmoitukset neljästä mielenosoituksesta. Tapahtumien tarkemmat tiedot ja reitit ovat seuraavat:

  • Ylioppilaiden soihtukulkue Hietaniemen hautausmaalta Senaatintorille kello 16. Kulkue etenee reittiä Hietaniemen hautausmaa–Arkadiankatu–Mannerheimintie–Pohjoisesplanadi–Mariankatu–Aleksanterinkatu–Senaatintori.
  • Filosofit rauhan puolesta -mielenosoitus Kauppatorilla kello 11.30–16. Mielenosoitus on paikallaan pysyvä.
  • Herää Suomi -mielenosoitus Rautatientorilta Eduskuntatalolle kello 16. Mielenosoituskulkue etenee reittiä Rautatientori–Mikonkatu–Aleksanterinkatu–Mannerheimintie–Eduskuntatalo.
  • 612 -soihtukulkue kello 18 Töölöntorilla. Mielenosoituskulkueen reitti sovitaan tarkemmin järjestäjän kanssa tapahtuman alussa. Poliisin pyrkimys on, että kulkue etenee lyhyintä ja suorinta reittiä Hietaniemen hautausmaalle. 
  • Helsinki ilman natseja -mielenosoitus kello 16–20. Poliisi pyrkii neuvottelemaan järjestäjän kanssa mielenosoituksen kokoontumispaikasta ja mahdollisen kulkueen reitistä.

Pohjoisesplanadin ja Mariankadun liikennettä rajoitetaan päivän aikana, ja ajoittain se suljetaan kokonaan. Tavoitteena on mahdollisimman vähäinen liikennehaitta. Poliisi ohjaa liikennettä tarpeen mukaan kaikkialla kantakaupungissa.

Poliisi päivittää ajantasaisimman tiedon itsenäisyyspäivän kulkueiden reiteistä ja muista olennaisista asioista X-viestipalveluun Helsingin poliisilaitoksen tilille @HelsinkiPoliisi sekä poliisin verkkosivujen www.poliisi.fi kautta.

Poliisi muistuttaa, että yleisestä kokouksesta tai mielenosoituksen järjestämisestä tulee ilmoittaa poliisille 24 tuntia ennen kokouksen alkamista. Ilmoitus on maksuton. Lisätietoa mielenosoituksen järjestämisestä voi lukea poliisin verkkosivuilta osoitteesta https://poliisi.fi/yleiset-kokoukset-ja-mielenosoitukset.

Helsingin poliisin aiempi uutinen itsenäisyyspäivästä: Poliisi turvaa itsenäisyyspäivän tapahtumia Helsingissä 6. joulukuuta - Poliisi.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Liikenne Uusimaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta