Jouluviikon tehtäviä Itä-Uudenmaan poliisissa

Julkaisuajankohta 29.12.2021 9.48
Uutinen

Jouluviikolla poliisia Itä-Uudellamaalla työllistivät kotihälytykset, murrot ja rattijuopumustapaukset.

Jouluviikolla Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella tehtävämäärien kokonaismäärän lasku ei näkynyt kotitehtävien määrässä, joihin tuli lisäystä edelliseltä viikolta mm. erilaisten perheväkivaltatehtävien myötä. Yhteensä poliisitehtäviä hoidettiin viime viikolla noin 1500. Rattijuopumustapauksia tavattiin myös enemmän kuin edellisellä viikolla, yhteensä 38 tapausta. 

Kiireisin aika poliisitehtävien osalta lukumääräisesti mitattuna oli jouluaaton vastaisesta yöstä sunnuntai-iltapäivään, jonka aikana Itä-Uudenmaan poliisille oli yhteensä 650 tehtävää.

Etsintätehtävä Mäntsälässä

Viime viikolla huomiota keräsi erityisesti noin 80-vuotiaan vanhuksen etsintä Mäntsälän taajamasta, jossa vanhuksen lopulta löysi poliisin koirapartio, poliisikoira Kessu etunenässä. Tehtävään osallistui haastavassa pakkaskelissä useita poliisipartioita ja muita viranomaisia.

– Haluan hälytystehtävien hoidosta nostaa esiin erityisesti sen, että poliisitehtävien hoito on aina yhteistyötä, johon osallistuu usein monia poliisipartioita jollakin tavalla. Joku johtaa toimintaa, toinen suorittaa etsintää, kolmas kirjaa tapahtumia ylös tai eristää tapahtumapaikkaa tutkintaa varten. Hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa tehtävillä tehdään myös paljon yhteistyötä, toteaa komisario Kimmo Klemetti.

– Hienoja onnistumisia kaiken kaikkiaan ja haluan muistuttaa, että jokainen yksittäinen poliisi on tärkeä osa isompaa kokonaisuutta. Monet tehtävien osa-alueet eivät näy ulospäin onnistumisten hetkellä, mutta yhteistyö on kaikessa taustalla, jatkaa Klemetti.

Törkeitä varkauksia

Keravalla anastettiin työmaahallista työkaluja reilun kahdenkymmenentuhannen euron arvosta. Tapaukseen epäillyt otettiin kiinni ja kuulustelun jälkeen heidät vapautettiin.

Tuusulasta anastettiin konttiin murtautumalla ilotulitteita noin 17000 euron edestä. 
– Tekijää ei ole vielä saatu kiinni, mutta alueella oli hyvät valvontakamerat ja tapahtumien kulku rikospaikalla on poliisille hyvin tiedossa, toteaa rikoskomisario Sampsa Aukio.

Vastuullisuus uudenvuoden juhlinnassa

Itä-Uudenmaan poliisi muistuttaa, että uudenvuoden raketteja saa lähettää vain uudenvuoden aattona kello 18:00 – 02:00. Raketteja saavat käsitellä vain täysi-ikäiset.

– Rakettien ampumiselle varatusta aikaikkunasta on syytä pitää kiinni, sillä monelle ääniherkän lemmikin omistajalle uudenvuoden ilta raketteineen on pitkä ja rakettien melu pitkälle yöhön häiritsee esimerkiksi uudenvuoden päivänä töihin meneviä, toteaa komisario Kimmo Klemetti.
– Mitä tulee alaikäisiin uuden vuoden juhlijoihin, poliisi tulee jälleen tänäkin vuonna ottamaan pois laittomasti hallussa olevat raketit ja alkoholin alaikäisiltä, lisää Klemetti.

Itä-Uudenmaan poliisi muistuttaa, että rakettien huolellinen käsittely on ensiarvoisen tärkeää. Raketit tulee aina lähettää turvallisesti, itsensä ja muut huomioiden, myös lähialue mukaan luettuna ja muistaa suojalasit rakettien lähiympäristössä olevilla.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta