Juhannus työllisti poliisia liikenteessä ja vesillä Itä-Uudellamaalla 

29.6.2021 12.51
Uutinen

Menneellä viikolla Itä-Uudenmaan poliisissa tehtiin paljon töitä turvallisen juhannuksen eteen. Toukokuussa tapahtuneen väkivallanteon esitukinta on valmistumassa ja siirtymässä syyttäjälle syyteharkintaan. 

Väkivallanteko toukokuussa Vantaalla

Itä-Uudenmaan poliisilla on ollut tukittavana tapaus, jossa vuonna -90 syntynyttä miestä pahoinpideltiin ja puukotettiin teräaseella useita kertoja ylävartaloon Vantaalla sijaitsevassa yksityisasunnossa.

Tekoa oli edeltänyt kahden miehen välille syntynyt riita, joka päätyi siihen, että epäilty tekijä, vuonna -84 syntynyt mies, oli pahoinpidellyt uhria nyrkeillä lyömällä ja puukottamalla tätä useita kertoja eri puolille ylävartaloa. Uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

– Väkivallanteko tapahtui perjantai-iltana 14.5 noin klo 21.00. Epäilty tekijä otettiin kiinni vielä saman päivän iltana. Tapausta on tutkittu tapon yrityksenä sekä pahoinpitelynä, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Sampsa Aukio.

Esitutkinta alkaa olla pikkuhiljaa loppusuoralla. Kun esitutkinta valmistuu, tapaus siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Juhannusviikonlopun aikana 720 hälytystehtävää

Poliisin juhannusviikko oli valvonta- ja hälytystoimintasektorin osalta varsin tavanomainen. Hälytystehtäviä oli kokonaisuudessaan hieman alle 2000 tehtävää. Tehtävistä noin 720 kappaletta ajoittui viikonlopulle.

Tehtäväkohtaista nousua oli kotihälytyksissä ja henkilö häiriöksi -tehtävillä. Edellisellä viikolla kotihälytyksiä oli hieman yli 150 kappaletta kun juhannusviikolla niiden määrä kohosi lähelle 200. 

Ikäviltä sattumuksiltakaan ei vältytty. Tiedotimme jo viikonlopun aikana juhannusaattona 25.6. tapahtuneesta pahoinpitelystä Vantaan Kuusijärven uimarannalla, jossa mies sai keskivartaloon vammoja teräaseesta. Lisäksi sunnuntaiaamuna 27.6. sattui Porvossa mönkijäonnettomuus, jossa alaikäinen kuski menehtyi. Lue tiedote onnettomuudesta ja pahoinpitelystä.

– Kaikkiaan juhannusviikonloppu oli poliisin näkökulmasta normaalin viikonlopun kaltainen. Edellisiin vuosiin nähden oli kuitenkin havaittavissa nousua hälytystehtävissä, mikä viitannee siihen, että yhä useampi ihminen jää viettämään juhannusta kaupunkiin, arvioi komisario Aki Rantahuhta.

Juhannuksen liikennettä valvottiin kaikilla pääväylillä

Juhannuksen menoliikennettä valvottiin perinteisesti poliisilaitoksemme aluetta halkovilla pääväylillä. Kerroimme liikenteen sujumisesta aktiivisesti Twitter-tilillämme sekä median kautta mm. televisiossa ja radiossa.

– Torstaina tapahtui muutama peräänajo moottoritiellä Mäntsälässä. Yksi niistä ruuhkautti pahoin juhannusliikennettä. Perjantaina teimme eri puolilla poliisilaitoksen aluetta täsmäpuhallutuksia ja rattijuopumusvalvontaa, kuvailee komisario Asko Sartanen.

Juhannuksen paluuliikennettä valvottiin lauantaina ja sunnuntaina laitoksemme alueen pääteillä. 

– Ruuhkia ei juurikaan muodostunut ja vauhdit tien päällä olivat maltillisia ja vain yhden kuljettaja epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, kertoo Sartanen.

Viikon aikana ylinopeuksia mitattiin jälleen useita.  

– Niistä mainittakoon pari törkeää liikenneturvallisuuden- vaarantamista Tuusulassa, jossa toisessa moottoripyörä ajoi kuudenkympin alueella 138km/h ja henkilöauto kahdeksankympin alueella 127km/h. Tämän lisäksi partiot mittasivat vielä ylinopeuksia, joissa kuljettajien epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, Sartanen sanoo.

Juhannusvalvontaa myös saaristossa

Juhannuksena Itä-Uudenmaan poliisilaitos teki viranomaisyhteistyötä Suomenlahden merivartioston kanssa. 

–  Meiltä oli molempina päivinä yksi partio Merivartioston veneen kyydissä ja teimme valvontaa saaristossa, sanoo Rapido-ryhmän rikoskomisario Hanna Kiiskinen.

– Valvoimme yleistä järjestystä ja turvallisuutta Sipoon, Porvoon ja Loviisan alueen juhannuksenviettopaikoilla, joissa oli rauhallinen juhannustunnelma, eikä kyseisistä paikoista juurikaan tullut poliisitehtäviä. Juhannusaattona tuli yksi ilmoitus nuorten välisestä tappelusta Pellingin saarella. Tilanne kuitenkin rauhoittui partion saapuessa kohteeseen ja paikalta poistettiin muutama nuori.  Illan aikana valvoimme myös veneliikennettä, Kiiskinen kertoo.

Viikkokooste kertoo Itä-Uudenmaan poliisin arjesta

Itä-Uudenmaan poliisi julkaisee viikoittain koosteen, jossa pyritään antamaan mahdollisimman ajantasainen kuva poliisilaitoksen alueen turvallisuustilanteesta. Viikkotiedotteeseen nostetaan myös poliisin tehtävissä esille tulleita rikostapauksia eri aihealueittain.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uusimaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
juhannus
liikenne
rikosasiat