Kolme murtovarasta verekseltään kiinni viikonloppuna

Julkaisuajankohta 28.11.2022 11.29
Uutinen

Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella viikonloppu oli vuoden aikaan nähden normaali. Pikkujoulukausi näkyy poliisilakiperusteisissa kiinniotoissa, niitä oli yhteensä 45 kpl viikonloppuna. Rikosperusteisesti kiinniotettuna oli 14 henkilöä

Perjantain ja lauantain välisenä yönä murtohälyttimet hälyttivät Ylihärmän S-marketissa Kauhavalla. Paikalle saapunut vartija näki kaksi paikalta poistuvaa henkilöä ja sai toisen heistä pysäytettyä. Paikalle tullut poliisipartio löysi hänen hallustaan kaupasta varastettua tavaraa, mm. kahvia, leipää ja lonkeroa. Henkilö otettiin kiinni epäiltynä varkaudesta. Kauppaan oli päästy sisälle rikkomalla ikkuna. Lähistöltä löydettiin myös toinen epäilty, joka sopi kuvaukseen toiselta paikalta poistuneesta henkilöstä. Myös hänet otettiin kiinni epäiltynä varkaudesta.

Lauantaina kello 22 aikoihin murtauduttiin myös ikkuna rikkomalla Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseoon Seinäjoella. Poliisin tullessa paikalle tuli rakennuksesta henkilö, jonka poliisi otti kiinni epäiltynä varkauden yrityksestä. Sisällä museossa oli rikottu lasivitriinejä ja sotkettu paikkoja.

Sunnuntaina klo 4 aikoihin hälytti K-supermarketin murtohälyttimet Vaasan Huutoniemessä. Poliisin saapuessa paikalle oli epäilty murtovaras vielä rakennuksen sisällä ja sieltä hänet otettiin kiinni. Epäilty oli päässyt sisälle kauppaan lastauslaiturin kautta ja oli kantanut laiturille lonkerolaatikoita. Tapausta tutkitaan varkautena.

Viikonloppuna jäi valitettavan monta kuljettajaa, 25 kpl, kiinni rattijuopumuksesta. Näistä kahdeksan tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä henkilöautonkuljettaja oli suistunut tieltä ja katkonut valopylvään Kurikantiellä Ilmajoella. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Kaikki autossa matkustaneet henkilöt vietiin sairaalaan tarkastettavaksi. Poliisi epäilee kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

16 pahoinpitelyilmoitusta kirjattiin viikonloppuna Pohjanmaan poliisin alueella, näistä kolmea tutkitaan lievänä pahoinpitelynä. Suurin osa pahoinpitelyistä on tapahtunut yksityisasunnoissa ja muutamassa tapauksessa on tapeltu ravintolassa.
 

Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta