Tre inbrottstjuvar greps på bar gärning i helgen

Utgivningsdatum 28.11.2022 11.29
Nyhet

Veckoslutet inom Österbottens polisinrättnings område var rätt normalt för årstiden. Julfestfirandet syns i antalet person som var gripna på polislagsgrunder, hela 45 personer. Misstänkta för brott har 14 personer varit gripna under helgen.

Natten mellan fredag och lördag larmade inbrottslarmet i S-market i Ylihärmä i Kauhava. En väktare som ryckte ut till platsen såg två personer som avlägsnade sig från platsen och väktaren kunde stoppa den ena personen. En polispatrull som kom till platsen hittade i personens besittning varor som stulits från affären, bland annat kaffe, bröd och alkohol. Personen greps som misstänkt för stöld. Inbrottet i affären hade gjorts genom att söndra fönstret. I närheten hittade polisen en annan misstänkt person som passade in på beskrivningen på den andra personen som avlägsnat sig. Även hen greps av polisen som misstänkt för stöld.

På lördag klockan 22-tiden gjordes även ett inbrott genom att ta sig in via ett söndrigt fönster, den här gången i Södra Österbottens landskapsmuseum i Seinäjoki. Då polisen kom till platsen kom en person ut från byggnaden och polisen grep denna som misstänkt för stöldförsök. Inne i muséet hade glasvitriner söndrats.

Klockan 4-tiden på söndag morgon larmade inbrottslarmet i K-supermarket i Roparnäs i Vasa. Då polisen anlände till platsen var den misstänkte gärningspersonen fortfarande inne i byggnaden och polisen kunde gripa hen där.  den misstänkte hade tagit sig in i byggnaden via en lastbrygga och hade burit ut diverse alkoholdrycker på bryggan. fallet utreds som stöld.

På veckoslutet greps beklagligt många rattfyllerister, hela 25 stycken. Av dessa fall utreds åtta stycken som grovt rattfylleri.

Natten mellan fredag och lördag hade en personbilsförare kört av vägen och knäckt en lyktstolpe på Kurikkavägen i Ilmola. I bilen fanns förutom föraren två passagerare. Samtliga person som färdats i bilen fördes till sjukhus för kontroll. Personen som kört bilen misstänks för grovt rattfylleri, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och förande an fortskaffningsmedel utan behörighet.

16 stycken misshandelsfall rapporterades i helgen på polisinrättningens område och av dessa undersöks tre stycken som lindrig misshandel. Största delen av misshandlarna har skett i privata bostäder och endast i några fall har slagsmål uppstått på restaurang.
 

Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Övervakning och larmverksamhet