Kotihälytykset ja ilotulitteiden väärinkäyttö työllistivät poliisia Länsi-Uudellamaalla uutena vuotena

3.1.2022 12.59
Uutinen

Vuoden vaihdetta juhlittiin koronaepidemian vuoksi pitkälti kodeissa, mikä näkyi poliisin tehtävissä Länsi-Uudellamaalla. Uuteen vuoteen tavallisesti yhdistettävät ravintolat eivät juuri työllistäneet poliisia. Juhlan jälkeen poliisin huomio kiinnittyi muun muassa liikenteeseen.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä poliisilla riitti kiirettä yli 180 tehtävän myötä. Monet tehtävistä liittyivät ilotulitteisiin sekä niistä syttyneisiin tulipaloihin ja ulkoa tavattuihin juopuneisiin henkilöihin. 

− Poliisille ilmoitettiin myös kotiväkivallasta ja tappeluista, ja nämä työllistivät töissä olleita poliiseja pitkälti seuraavaan aamuun asti. Viikonlopun tehtävät työllistivät kentän lisäksi kovasti myös rikostutkintaa, kertoo ylikomisario Jussi Päivänsalo. 

Juhlinnan ja rakettien paukkeen rauhoittuessa poliisi valvoi viikonlopun aikana yleistä järjestystä ja turvallisuutta eri puolella Länsi-Uuttamaata. Myös liikennevalvonnalle oli talvisissa olosuhteissa tarvetta.

Esimerkiksi Vihdin ja Karkkilan alueella poliisi puuttui muun muassa niin sanottuun luisutteluun, josta asukkaat säännöllisesti poliisille ilmoittavat. Luisuttelu, jossa autoa ajetaan niin, että sen takaosa luisuu eri suuntiin, voi niin liikenteen seassa kuin vaikkapa parkkipaikalla tehtynä aiheuttaa vaaratilanteita sekä autossa oleville että lähistöllä liikkuville. 

− Partiomme kirjoittivat sunnuntaina luisuttelun tiimoilta kuusi sakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja kaksi kuljettajaa määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, sillä teot osoittivat vakavaa piittaamattomuutta, kertoo ylikomisario Aapo Isoaho. 

Lisäksi poliisipartiot puuttuivat huomautuksella muutamiin huonosti puhdistettuihin auton ikkunoihin sekä lumisiin autoihin.

− Jotkut olivat myös keksineet ripustaa ”jouluvaloja” joko auton sisä- tai ulkopuolelle. Myös nämä tapaukset poliisi hoiti huomautuksella ja valot poistatettiin, Isoaho kertoo.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Uusimaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Länsi-Uudenmaan poliisilaitos
liikennevalvonta
yleinen järjestys