Koulujen päättäjäisten juhlintaa valvotaan koko Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella

Julkaisuajankohta 29.5.2023 7.34
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisi on varautunut tänäkin vuonna koulujen päättymisen juhlinnan valvontaan koko poliisilaitoksen toiminta-alueella. Koulut päättyvät tänä vuonna lauantaina 3.6.2022 ja odotettavissa on perinteiseen tapaan, että lapset ja nuoret kokoontuvat yhdessä juhlimaan koulujen päättymistä ja kauan odotetun kesäloman alkamista.

Edellisvuosien tapaan valvontaa tehdään tiiviissä yhteistyössä poliisilaitoksen alueen eri kaupunkien ja kuntien nuorisopalveluiden kanssa. Mukana ja nuorten tukena omassa roolissaan ovat myös esimerkiksi sosiaalitoimi ja SPR.

– Suurin osa lapsista ja nuorista juhlii koulujen päättymistä asiallisesti ja ilman ongelmia, mutta on melko tavallista, että juhlinnan lomassa päihteiden käyttö yleistyy ja sen myötä myös erilaisten onnettomuuksien riskit kasvavat, komisario Kaisa Holappa kertoo.

Vanhempien toivotaan olevan tavoitettavissa päättäjäisviikonloppuna

Poliisi toivoo, että juhlimaan lähtevien nuorten huoltajat olisivat tavoitettavissa puhelimitse lauantaina 3.6. sekä sunnuntain 4.6 vastaisena yönä ja vastaisivat tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Puhelu saattaa tulla muun muassa poliisilta tai nuorisotyöntekijältä. 

– Yhteistyö huoltajien kanssa on toiminut erittäin hyvin jo useampana keväänä. Vanhemmat ovat vastanneet kiitettävästi puheluihin ja hakeneet itse nuoriaan kotiin tapahtumapaikoilta, Holappa kiittelee.

Pelisäännöt kuntoon hyvissä ajoin

Päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä selkeistä pelisäännöistä ja juhlintaan liittyvistä riskeistä on hyvä keskustella etukäteen omien lasten ja nuorten kanssa.

– Kun pelisäännöt kotiväen kanssa on sovittu, niin onnettomuusriksitkin pienenevät. Kotiintuloajat ja vanhempien asettamat rajat voivat harmittaa, mutta viestivät nuorelle myös tärkeästä asiasta, välittämisestä, Holappa muistuttaa.

Perinteiset juhlimispaikat ovat suosiossa vuodesta toiseen

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueelle on vuosien varrella muodostunut useita suosittuja juhlimispaikkoja, joita nuoret todennäköisesti suosivat myös tänä keväänä. Poliisi tulee illan ja yön aikana tekemään aktiivista valvontaa paikoissa, joissa nuoria liikkuu ja kokoontuu.

– Vantaa; Kuusijärven ulkoilualue, Jokiuoman puisto, Vetokankaan uimaranta, Heurekan puisto ja Leppäkorven maauimala
– Kerava; Aurinkomäki ja keskustan koulujen piha-alueet
–  Tuusula; Häklin monttu ja Hyrylän urheilupuisto
– Järvenpää; Rantapuisto (suosittu kokoontumispaikka myös naapurikuntien nuorten keskuudessa)
–  Nurmijärvi; Kirkonkylällä Pappilan lampi, Klaukkalassa Isoniityn koulun laavupaikka sekä Vaskomäki
–  Hyvinkää; Hämeenkadun koulu, Tapainlinnan koulun takana sekä Vehkoja ja Martin kenttä
–  Mäntsälä; urheilukentän alue
– Porvoo; Jokipuisto, Maarinranta ja Kokonniemi
– Loviisa; Laivasilta, uimaranta ja Rantapuiston alue
–  Sipoo; Pilvijärvi ja Kalkkiranta

 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Poliisin ennalta estävä toiminta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta