KRP epäilee miestä kahdesta terrorismirikoksesta

Julkaisuajankohta 22.3.2023 12.53
Uutinen

Keskusrikospoliisi tutkii epäiltyä kouluttautumista terrorismirikoksen tekemiseen sekä terroristisessa tarkoituksessa tehtyä törkeää ampuma-aserikosta. Rikoksista epäiltynä on noin 30-vuotias suomalainen mies. Tutkintaa tehdään yhteistyössä Hämeen poliisilaitoksen ja Suojelupoliisin kanssa.

Poliisi vaati miestä vangittavaksi tänään keskiviikkona 22.3.2023. Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin epäiltynä mainituista rikoksista.

Epäily rikoksista heräsi poliisin oman tiedonhankinnan perusteella. Epäillyn kotiin suoritettiin maaliskuussa kotietsintä epäiltyyn törkeään ampuma-aserikokseen liittyen, mikä vahvisti rikosepäilyt. Epäilty pidätettiin viime viikonloppuna. 

Tutkittavien rikosten epäillään liittyvän äärioikeistolaiseen ideologiaan ja toimintaan. Esitutkinnan aikana poliisi selvittää toiminnan laajuutta ja kokonaisuuteen liittyviä mahdollisia muita henkilöitä.

– Esitutkinta on vasta alkuvaiheessa. Tästä syystä emme voi kommentoida tapaukseen liittyviä yksityiskohtia, kuten toiminnan laatua tai kohdetta. Sen voin sanoa, ettei poliisilla ole tiedossa kenenkään henkeen tai terveyteen kohdistuvaa akuuttia uhkaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sanna Springare.