Länsi-Uudenmaan viikkoon sisältyi asuntomurto ja huolestuttavia tilanteita nuorten osalta

Julkaisuajankohta 19.9.2023 13.06
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen viikkotiedote nostaa esiin asuntomurron, alaikäisen kuljettajan vaarallisen tieltä suistumisen, nuorisovalvonnan onnistuneen lopputuleman sekä muistutuksen ikävän huijaustavan jatkumisesta.

Poliisi tutkii Raaseporissa tapahtunutta asuntomurtoa

Poliisi tutkii Raaseporissa viime viikolla tapahtunutta asuntomurtoa. Tammisaaressa sijaitsevasta omakotitalosta vietiin murron yhteydessä alkoholia, kultakoruja sekä hopeisia aterimia. Poliisi on kuullut törkeästä varkaudesta epäiltynä kahta noin 20-vuotiasta miestä. 

Poliisi kuitenkin pyytää vielä havaintoja henkilöistä, ajoneuvoista tai muusta, mikä voisi liittyä tapaukseen Revalsintien läheisyydestä ajalta 11.−13.9. Havaintoja voi välittää sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja). 

15-vuotias poika suistui tieltä autolla Espoon Hyljelahdessa

Poliisi epäilee 15-vuotiaan pojan kuljettaman auton suistuneen tieltä lähes 100 kilometrin tuntivauhdissa alueella, jossa nopeusrajoitus oli 40 kilometriä tunnissa. Tapahtumahetkellä yöaikaan 14.9. auton kyydissä oli myös pojan tyttöystävä. 

Auto oli suistunut tieltä mutkassa ja ajautunut puisen aidan läpi kohti varikkoaluetta. Ennen suistumisen päättänyttä törmäämistä työmaakonttiin auto oli osunut useisiin metalliesineisiin ja katkaissut alueella olleen lipputangon. Törmäyksen voimasta auton osia sekä metalliesineitä oli lentänyt ilmaan aiheuttaen vahinkoja osuessaan muihin työmaakontteihin. Auton takapenkillä ollut kuljettajan tyttöystävä oli sinkoutunut ulos autosta sen pyöriessä ympäri. Hän sai sairaalahoitoa vaativia vammoja. 

− Kyseessä on ollut erittäin vaarallinen tilanne, ja on oikeastaan pelkkää tuuria, että nämä nuoret eivät menehtyneet tilanteessa, sanoo komisario Hannu Kontola. 

Poliisi epäilee poikaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä vammantuottamuksesta, luvattomasta käytöstä ja kulkuneuvon kuljettamisesta ajo-oikeudetta.

Poliisi puuttui pahoinpitelyyn Haukilahdessa

Poliisi valvoi viikonloppuna nuorten ajanviettoa Espoon Haukilahdessa. Valvonnan taustalla on poliisin tietoon alueella tulleet levottomuudet ja yksittäiset nuorten tekemiksi epäillyt ryöstöt.

Perjantai-iltana tehdyn valvonnan yhteydessä poliisi puuttui käynnissä olleeseen pahoinpitelyyn. 14-vuotias poika oli pyrkinyt vahingoittamaan veitsellä toista nuorta. Tilanne päättyi poliisin väliintuloon. 

− Poliisi on kirjannut tapahtuneesta rikosilmoituksen törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä. Kyseessä on alle 15-vuotias henkilö, eikä hän siten ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Mukana asian selvittelyssä ovat sosiaaliviranomaiset, kertoo komisario Hannu Väänänen.

Huijarit lähestyvät edelleen vanhempia näiden lapsina esiintyen

Poliisi tiedotti alkukesästä tutkivansa petoksia, joissa huijari lähetti äidille tai isälle viestin, jossa uskoteltiin tämän lapsen puhelimen rikkoutuneen erilaisista syistä johtuen. Viestittely johti tilanteeseen, jossa vanhempi siirsi rahaa huijarin tilille. Tämä huijausmuoto voi edelleen valitettavan hyvin.

Tuoreessa tapauksessa nainen menetti noin 2500 euroa sen jälkeen, kun huijari oli esiintynyt hänen lapsenaan ja kertonut puhelimen hajonneen. Viestit, joita nainen sai, olivat asiallisen tuntuisia. 

Poliisi suosittelee, että uskottavaltakin kuulostavan viestin tausta kannattaa selvittää huolellisesti ennen kuin raha liikkuu tililtä toiselle. Jos huomaa tulleensa huijatuksi, kannattaa ottaa välittömästi yhteyttä pankkiin, josta rahat on siirretty ja kertoa asiasta. Tämän jälkeen tulee tehdä poliisille rikosilmoitus joko sähköisesti tai käymällä millä tahansa poliisiasemalla.

Espoo Liikenne Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Raasepori Rikokset ja tutkinta Uutinen