Lopetusmääräys sudelle Kurikassa

Julkaisuajankohta 20.11.2023 15.49
Uutinen

Poliisi on tänään antanut lopetusmääräyksen yhdelle sudelle Jalasjärven Ala-Vallissa. Syksyn aikana on tehty runsaasti susihavaintoja ihmisten pihoilla Jalasjärvellä ja tämä on toinen poliisin tekemä lopetusmääräys alueella.

Aikaisemmin syksyllä poliisi antoi karkotusmääräyksen sudelle samalla alueella. Karkotukset eivät tuottaneet toivottua tulosta koska sudet palasivat aina vaan ihmisten läheisyyteen ja 21.10.2023 annettiin ensimmäinen lopetusmääräys sudelle. Yksi susi lopetettiin ampumalla 1.11.

Tämän jälkeen susien pihavierailut ovat jatkuneet. Sudet ovat pelottomasti liikkuneet ihmisten pihoilla ja rakennetussa ympäristössä ja aiheuttavat uhkaa ja vaaraa ihmisille. Tilanne on vakava ja velvoittaa poliisia toimimaan viivytyksettä.

Aikaisempien karkotuksien ja lopettamisen yhteydessä saatujen tietojen perusteella uudella karkotusmääräyksellä ei saavuteta tulosta, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää suden lopettaminen.

Lopetusmääräys koske yhtä sutta ja on voimassa 21.11. klo 8.00 - 5.12. klo 8.00, jonka jälkeen asia otetaan tarvittaessa uuteen harkintaan.
 

Etelä-Pohjanmaa Kurikka Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta