Lounais-Suomessa Poliisin päivää vietetään Raisiossa ja Porissa

Julkaisuajankohta 16.8.2023 9.15
Uutinen

Valtakunnallista Poliisin päivää vietetään elokuun viimeisenä lauantaina 26. elokuuta. Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella Poliisin päivän tilaisuudet järjestetään tänä vuonna Raisiossa kauppakeskus Myllyssä ja Porissa kauppakeskus Puuvillassa kello 12–16.

Tänä vuonna Poliisin päivän teemoina ovat nuoret ja turvallisuus. Lounais-Suomen poliisilaitoksen tapahtumissa ennalta estävän toiminnon konstaapelit jalkautuvat kauppakeskuksissa järjestettäviin tapahtumiin keskustelemaan tapahtumakävijöiden kanssa.

Nuorten tekemien rikosten ja yleisen häiriökäyttäytymisen lisääntyminen on puhututtanut viime aikoina. Poliisi haluaakin tänä vuonna huomioida Poliisin päivän tapahtumissa etenkin nuoret.

– Tapahtuma on hyvä hetki tulla juttelemaan mistä vain mieltä askarruttavasta – mopoilusta, kavereista, koulusta tai vaikka poliisiopinnoista, kertoo komisario Juhani Malmberg Lounais-Suomen poliisilaitoksen ennalta estävästä toiminnosta.

Poliisin urasta haaveilevat voivat tulla tapahtumiin jututtamaan Lounais-Suomen poliisilaitoksella harjoitteluaan suorittavia poliisiopiskelijoita, jotka kertovat Poliisiammattikorkeakoulun pääsykokeista ja poliisiksi opiskelusta. 

Raisiossa panssaroitu poliisiauto ja leuanvetokisa, Porissa poliisimönkijä

Raisiossa Poliisin päivää vietetään kauppakeskus Myllyssä Myllyn Finnkinon päädyssä ja piha-alueella. Paikan päällä pääsee tutustumaan poliisiautoon, poliisimoottoripyörään, poliisin polkupyörään sekä panssaroituun poliisiautoon. Tapahtumassa kävijät voivat tulla myös haastamaan konstaapeleita leuanvedossa. Eniten leukoja vetäneet saavat palkinnon. 

Raision tapahtumassa viihteestä vastaa Turun naispoliisilaulajien lauluyhtye Sireenit, joka esiintyy Myllyn aukiolla kello 12.30. Tällä kertaa naispoliisilaulajat esittävät etenkin lapsille ja nuorille suunnattuja kappaleita. Myös Raision Nuorisopalvelut ja nuorisovaltuusto esittelevät toimintaansa Kauppakeskus Myllyssä.

Porissa Poliisin päivän tapahtuma levittyy Kauppakeskus Puuvillan sisä- ja ulkotiloihin. Poliisiautojen ja -moottoripyörän lisäksi Porissa tapahtumakävijät pääsevät tutustumaan myös poliisimönkijään. Molemmissa tapahtumissa kävijöille on jaossa poliisiaiheisia yllätyksiä.

– Poliisin päivän tapahtumien tavoitteena on, että mahdollisimman moni kiinnostunut pääsisi tutustumaan poliisin työhön ja toimintaan. Poliiseille taas tärkeintä tapahtumissa on päästä kuulemaan etenkin lasten, nuorten ja perheiden omia ajatuksia sisäisestä turvallisuudesta ja turvallisuuden tunteesta, Malmberg kertaa.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen Poliisin päivän tapahtumat lauantaina 26.8. kello 12–16

  • Kauppakeskus Mylly, Myllynkatu 1, Raisio
  • Kauppakeskus Puuvilla, Siltapuistonkatu 14, Pori

Lisätietoa tapahtumista ja kaikki Poliisin päivän tapahtumat: https://poliisi.fi/poliisinpaiva

Uutista muokattu 16.8.2023 klo 11.34: tapahtumapaikkaa tarkennettu.

Lounais-Suomen poliisilaitos Poliisin ennalta estävä toiminta Satakunta Uutinen Varsinais-Suomi