I Sydvästra Finland hålls Polisens dag i Reso och Björneborg

Utgivningsdatum 16.8.2023 9.15
Nyhet

Polisens dag hålls den sista lördagen i augusti, den 26.8.2023. På Sydvästra Finlands polisdistrikts område hålls arrangemangen detta år i köpcentret Mylly i Reso samt i köpcentret Puuvilla i Björneborg mellan klockan 12–16.

Temat för Polisens dag i år är ungdomar och säkerhet. På Sydvästra Finlands polisinrättnings evenemang kommer konstaplar från den förebyggande enheten att vara synliga i köpcentren och diskutera med besökare på evenemangen.

Brott som begås av unga samt ett ökat störande beteende av ungdomar har varit på tapeten den senaste tiden. Därför vill polisen detta år uppmärksamma speciellt ungdomar.

– Under evenemangen är det lätt att komma och diskutera om saker som man funderar på - ex. mopedkörning, vänner, skola eller om man har frågor angående polisstudier säger kommissarie Juhani Malmberg från Sydvästra Finlands polisinrättnings förebyggande enhet.

För de som drömmer om en karriär inom Polisen kan komma till evenemanget och tala med polis-studeranden som just nu utför sin praktik vid Sydvästra Finlands polisinrättning. De berättar om Polisyrkeshögskolans inträdesförhör samt studierna för att bli polis.

Polisens pansarfordon och armhävning i Reso, polisens fyrhjuling i Björneborg

I Reso arrangeras Polisens dag i Mylly köpcentrum, i närheten av Finnkinos biograf samt ute på Myllys parkeringsområde. På plats kan man bekanta sig med polisbilen, polismotorcykeln, polisens cykel samt polisens pansarfordon. Under evenemanget kan besökare även komma och utmana konstaplarna i armhävning. Den som gör flest armhävningar utlovas ett pris.

För underhållningen under evenemanget i Reso svarar Åbo dampoliskör Sireenit, som uppträder på Mylly torget klockan 12.30. Denna gång uppträder dampoliskören främst med låtar som är riktade till barn och ungdomar. Även Reso ungdomstjänst och ungdomsfullmäktige presenterar sin verksamhet i Mylly köpcenter.

I Björneborg hålls Polisens dag i köpcentret Puuvilla, både inomhus och utomhus. Förutom polisbilarna och polismotorcykeln kan besökarna bekanta sig med polisens fyrhjuling. På båda evenemangen delas det ut överraskningar med polis-tema.

– Målet med evenemangen på Polisens dag är, att så många som möjligt intresserade ska få möjlighet att bekanta sig med polisens jobb och verksamhet. Det viktigaste för polisen under evenemanget är att få lyssna på framförallt barn, unga och familjers egna tankar om den inre säkerheten och den egna känslan om säkerhet, påpekar Malmberg.

Sydvästra Finlandspolisinrättnings Polisens dag evenemang lördagen den 26.8 klockan 12–16

  • Köpcentrum Mylly, Myllynkatu 1, Reso
  • Köpcentrum Puuvilla, Siltapuistonkatu 14, Björneborg

Tilläggsinformation om evenemangen och alla Polisens dag evenemang hittas på adressen: https://poliisi.fi/poliisinpaiva

Egentliga Finland Nyheter Polisens förebyggande arbete Polisinrättningen i Sydvästra Finland Satakunta