Mankkaan ryöstön epäilty kiinni, varkaita Lohjalla ja taksivalvontaa Espoossa

Julkaisuajankohta 5.12.2023 9.31
Uutinen

Länsi-Uudellamaalla on vangittu 16-vuotias mies, jota epäillään 19.11. tapahtuneesta ryöstöstä Espoossa. Lisäksi kerromme viikkotiedotteessa lauantaisesta taksivalvonnasta Espoossa ja käteisvarkaudesta Lohjalla. Muistutamme myös, että kaikki Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen asiakaspalvelupisteet on suljettu itsenäisyyspäivänä 6.12.

Mankkaan Alepan ryöstöstä epäilty on vangittu

Tiedotimme aiemmin 19.11. tapahtuneesta ryöstöstä Espoon Mankkaalla. Tuomioistuin on nyt vanginnut rikoksesta epäillyn 16-vuotiaan nuoren miehen todennäköisin syin epäiltynä tekoon.

Marraskuisessa tapauksessa mies oli uhannut Alepa-myymälän työntekijää veitsellä ja vaatinut rahaa. Työntekijä ei loukkaantunut tilanteessa.

Kiitämme yleisöä saamistamme vihjeistä.

Taksivalvontaa hyvässä yhteisymmärryksessä - seuraamuksia kuitenkin puolelle

Poliisi valvoi Aluehallintoviraston ja Verohallinnon kanssa takseja lauantaina 2.11. Espooseen keskittyneessä valvonnassa tarkastettiin 29 taksia. Valvonnan alueina olivat muun muassa Matinkylä, Tapiola, Leppävaara, Espoon keskus ja Olari.

Eniten huomautettavaa oli luvanhaltijan ja kuljettajan tietojen näkymisessä asiakkaalle auton sisällä. Lisäksi AVI:n tarkastajat valvoivat työaikalain noudattamista eli sitä, että taksinkuljettaja pitää ajopäiväkirjaa ajoistaan. Ajopäiväkirjapuutteita oli usealla kuljettajalla, neljällä sakon arvoisesti. 29 tarkastetusta taksista liikennevirhemaksun tai sakon sai lähes puolet kuljettajista eli 14 kuljettajaa. Kokonaan luvattomia takseja ei tavattu, mutta yhden taksinkuljettajan ajolupa oli vanhentunut.

Vaikka monilla kuljettajilla oli petrattavaa, rikkeet olivat kuitenkin melko pieniä. Valvonta sujui hyvässä yhteisymmärryksessä taksinkuljettajien kanssa ja moni kiitteli valvontaa.

- Pienienkin asioiden kuntoon laittaminen, kuten juuri luvanhaltijan ja kuljettajan tietojen esillä oleminen, on omiaan ylläpitämään luottamusta taksiliikenteeseen, muistuttaa komisario Hannu Kontola.

Varkaat veivät käteistä rengasliikkeestä Lohjalla

Lohjalla murtauduttiin 29.-30.11. välisenä yönä rengasliikkeeseen. Paikalla kävi ilmi, että tilaan oli murtauduttu sivuoven ikkuna rikkomalla. Liikkeestä oltiin anastettu kassalipas, jossa oli noin 1000-2000 euroa käteistä. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Itsenäisyyspäivänä toimipisteiden asiakaspalvelu suljettu

Keskiviikkona 6.12. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen asiakaspalvelupisteet ovat suljettuna itsenäisyyspäivän vuoksi. Sähköinen asiointipalvelu toimii normaalisti.

Liikenne Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Rikokset ja tutkinta Uusimaa Uutinen