Mielenosoitukset voivat aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa

Julkaisuajankohta 4.10.2022 16.02
Uutinen

Mielenosoitus torstaina 6.10. saattaa aiheuttaa merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa Helsingin keskustassa. Poliisi on varautunut myös vastamielenosoituksiin.

Elokapina kertoo verkkosivuillaan osoittavansa mieltä Helsingissä joka päivä 5.−14.10. ja palaavansa Mannerheiminteille 6.10. kello 17. Paikka ei poliisin näkökulmasta ole mielenosoitukselle sopiva.

− Poliisi neuvottelee mielenosoitusten järjestäjien kanssa, jotta mielenosoituksista ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus sekä yleinen järjestys ja turvallisuus, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen.

Poliisi pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi. Mikäli mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen.

Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin ohjeet ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat tilanteen mukaiseen kokonaisarvioon.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta