Mielenosoitus voi aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa Helsingissä

Julkaisuajankohta 6.6.2024 14.48
Uutinen

Mielenosoitus perjantaina 7.6. saattaa aiheuttaa merkittävää ja pitkäaikaista liikennehaittaa Helsingissä. Poliisi suosittelee varaamaan aikaa keskustassa liikkumiseen. Poliisi voi ohjata liikennettä tarvittaessa poikkeusreiteille.

Elokapina osoittaa mieltä Helsingin kantakaupungissa perjantaina 7.6. kello 13.00 alkaen. Mielenosoituksesta on tehty ilmoitus torstaina. Ilmoituksen mukaan mielenosoitus koostuu neljästä eri kulkueesta.

− Poliisi neuvottelee aina mielenosoituksen järjestäjän kanssa, jotta mielenosoituksesta ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Jos mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen, kertoo ylikomisario Jarmo Heinonen. 

Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus, yleinen järjestys ja turvallisuus sekä muiden kaupunkilaisten oikeudet.  

Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin ohjeet ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat tilanteen mukaiseen kokonaisarvioon. Poliisi pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi. 

Helsingin poliisilaitos Helsinki Liikenne Uutinen