Myyrmäessä tapahtuneeseen väkivallantekoon epäilty tavoitettu

Julkaisuajankohta 22.2.2023 9.39
Uutinen

Myyrmäessä kauppakeskus Myyrmannissa viime viikon torstaina 17.2. tapahtuneeseen vakavaan väkivallantekoon epäilty tekijä on tavoitettu.

– Pidätimme jo aiemmin kolme 15-22-vuotiasta vantaalaista miestä rikoksesta epäiltynä. Nyt myös pääepäilty on tavoitettu. Hän tuli poliisin pyynnöstä itse ilmoittautumaan poliisille eilen, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio.

– Tulemme esittämään pääepäiltyä vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä. Yksi aiemmin pidätetyistä epäillyistä on määrätty perusmuotoiseen matkustuskieltoon ja toinen henkilö on määrätty tehostettuun matkustuskieltoon, Aukio jatkaa.

Matkustuskielto tarkoittaa sitä, että pakkokeinon kohteen toimintaa rajoitetaan ja säädellään esitutkinnan turvaamiseksi. Matkustuskiellon velvoitteita voi olla esimerkiksi, että epäillyn on oleskeltava ilta- ja yöaikaan kotona tai että hän ei saa pitää yhteyttä kanssaepäiltyjen kanssa. 

Tapauksen tutkintaa jatketaan Itä-Uudenmaan poliisissa muun muassa rikosnimikkeillä tapon yritys, toisen vahingoittamiseen tarkoitetun esineen hallussapito, törkeä pahoinpitely sekä laiton uhkaus. 

– Tapauksen tutkinta etenee nyt muun muassa pääepäillyn kuulemisella, sanoo Aukio.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Vantaa