Personen som är misstänkt för våldsdådet som ägde rum i Myrbacka har påträffats

Utgivningsdatum 22.2.2023 9.39 | Publicerad på svenska 24.2.2023 kl. 14.26
Nyhet

Gärningsmannen till ett allvarligt våldsdåd som ägde rum i köpcentret Myyrmanni i Myrbacka förra veckans torsdag 17.2 har påträffats.

– Vi anhöll redan tidigare tre 15–22-åriga män från Vanda som misstänkta för brott. Nu har även den huvudmisstänkte påträffats. På polisens begäran anmälde hen sig själv till polisen i går, berättar kriminalkommissarie Sampsa Aukio.

– Vi kommer att begära att den huvudmisstänkte häktas på sannolika skäl misstänkt för dråpförsök. En av de tidigare gripna misstänkta har meddelats vanligt reseförbud och ytterligare en person har meddelats förstärkt reseförbud, fortsätter Aukio.

Reseförbud innebär att personens som är föremål för tvångsåtgärden handlingar begränsas och regleras i syfte att säkra förundersökningen. Förpliktelser i samband med reseförbud kan till exempel vara att den misstänkte måste vistas hemma på kvällen och natten eller att hen inte får ha kontakt med sina medmisstänkta. 

Utredningen av fallet fortsätter vid polisen i Östra Nyland bl.a. under brottsrubriceringarna dråpförsök, innehav av föremål avsett för att skada någon annan, grov misshandel och olaga hot. 

– Utredningen av fallet framskrider nu bland annat med förhör av den huvudmisstänkte, säger Aukio.
 

Brott och utredning Nyheter Polisinrättningen i Östra Nyland Vanda