Osa poliisin tileistä somessa hiljenee vuodenvaihteessa

Julkaisuajankohta 21.12.2022 8.00
Uutinen

Poliisissa on linjattu, että vaalikarenssi koskee poliisin nimissä olevia sosiaalisen median virkatilejä, jos tilin haltija on vaaliehdokkaana.

Poliisissa työskentelee lukuisia vaaliehdokkaita. Vaalityössään he eivät kuitenkaan edusta poliisia eivätkä saa käyttää vaalityöhön viranhoitoon tarkoitettuja välineitä kuten puhelinta, poliisin sähköpostia tai poliisin some-tiliä. 

Poliisin sosiaalisen median virkatili, jonka ylläpitäjä on vaaliehdokkaana, hiljenee vuoden vaihteessa vaaleihin saakka. Sinä aikana vaaliehdokas ei päivitä tiliään eikä luonnollisestikaan viittaa vaalityöhönsä tililtä. Virkatilien käytöstä on muutenkin rajattu, että niitä käytetään vain virkatehtävään liittyen.

Poliisi haluaa varmistaa, että poliisin virkatehtävissä käytettäviä sosiaalisen median tilejä ei käytetä poliittiseen mainontaan edes viitteellisesti.  Asiasta on tiedotettu poliisissa sisäisesti. Jokaisella poliisin työntekijällä on sananvapaus, ja ohjeistuksin rajataan työnteon ja vapaa-ajalla tapahtuvan vaalityön rajoja.

Mahdollisella yksityisellä sosiaalisen median tilillään tai vaalitilillään ehdokas edustaa itseään, ei poliisia.
 

Poliisihallitus Poliisin toiminta ja kehittäminen Uutinen