Oulun poliisi on ottanut kiinni kaksi rahankeräysrikoksesta epäiltyä ulkomaalaista miestä

Julkaisuajankohta 15.9.2023 15.50
Uutinen

Poliisi epäilee kahden ulkomaalaisen miehen syyllistyneen rahankeräysrikokseen elo-syyskuun 2023 aikana. Miesten epäillään keränneen rahaa erilaisiin kohteisiin ilman rahankeräykseen vaadittavia lupia. Poliisi pyytää yhteydenottoja henkilöiltä, jotka ovat elo-syyskuun aikana antaneet rahaa ulkomaalaismiesten tämän tyyppiseen rahankeräykseen.

Poliisi on ottanut Kajaanissa kiinni kaksi ulkomaalaista miestä, joita epäillään rahankeräysrikoksesta. Miehet ovat keränneet rahaa eri kohteisiin. Poliisin tietojen mukaan he ovat keränneet rahaa ainakin kuuromykille lapsille, jalkapalloseuralle sekä invalidien hyväksi. Poliisi epäilee, että miehillä ei ole ollut rahankeräyslupaa, eivätkä heidän keräämänsä rahat ole päätyneet luvatulle kohteelle. Rahankeräys on tapahtunut yleisillä alueilla, kuten kauppojen lähistöillä. Miehet ovat mahdollisesti liikkuneet ympäri Suomea. Poliisi epäilee heidän keränneen rahaa Kajaanin lisäksi ainakin myös Hyrynsalmella, Jyväskylässä, Tampereella ja Mikkelin suunnalla.

Poliisi pyytää yhteydenottoa sellaisilta henkilöiltä, jotka ovat elo-syyskuun 2023 aikana antaneet rahaa tämän tyyppiseen keräykseen. Yhteydenotot poliisiin sähköpostilla osoitteeseen tutkinta.kainuu@poliisi.fi , tai puhelimella numeroon 295 464 410.

Ennen kuin annat tai maksat rahaa keräykseen, tai jos muuten epäilet rahankeräyksen laillisuutta, voit tarkastaa poliisi.fi sivulta Rahankeräysluvat - Poliisi rahankeräyslupien listasta, että lupa ja tilinumero täsmäävät.

Hyrynsalmi Jyväskylä Kajaani Oulun poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Tampere Uutinen