Päihtyneitä kuljettajia, häiriökäyttäytymistä ja varkausrikoksia Itä-Uudellamaalla

Julkaisuajankohta 29.11.2022 15.03
Uutinen

Itä-Uudellamaalla tehtävissä näkyivät jälleen päihtyneet. Partiot tavoittivat liikenteestä viime viikon aikana yhteensä 35 rattijuoppoa.

Poliisitehtäviä laidasta laitaan

Poliisitehtäviä Itä-Uudenmaan poliisille välitettiin viime viikolla yhteensä 1795. Tehtävien kokonaismäärä on pikkuhiljaa palautumassa vuodenaikaa vastaavalle tasolle. Tehtäviä hoidettiin laidasta laitaan ja kiirehuippu ajoittui taas viikonlopulle.

– Tehtäviä hoidettiin koko viikko tasaiseen tahtiin, mutta etenkin viikonloppuna tehtävissä näkyivät aina aamun pikku tunneille, saakaa häiriökäyttäytymiset, päihtyneet, kotihälytykset rattijuopot, tappelut ja peurakolarit, kertoo komisario Olavi Merihaara.

Kotihälytysten määrä pysyi viime viikolla edellisviikkojen tasolla. Väkivaltarikoksissa ja ryöstöissä oli havaittavissa hienoista laskua. Törkeitä varkauksia Itä-Uudenmaan poliisille kirjattiin yhdeksän.
– Liikenteestä tavoitettujen rattijuoppojen määrä viime viikolla oli kohtalaisen suuri, yhteensä 35. Näistä kahdenkymmenen kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeän rattijuopumukseen, Merihaara jatkaa.

Liikenneonnettomuudet maltillisella tasolla

Ajoittain huonostakin ajokelistä huolimatta liikenteestä aiheutuvia tehtäviä oli Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella viime viikolla varsin maltillinen määrä. 

– Pahimpana mainittakoon Keravalla tapahtunut kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus sekä Vantaalla Hämeenlinnanväylällä tapahtunut kuuden auton ketjukolari, sanoo Merihaara.

Tilannenopeus ja turvavälit liikenteessä isossa roolissa

Talvenajan vaihtelevat ajokelit ovat nyt saapuneet ja jarrutusmatkat liukkaalla ja märällä tiellä ovat huomattavasti pidemmät kuin kuivalla kelillä.

– Pitäkää ajonopeudet maltillisena ja aina vallitsevaan ajokeliin suhteutettuna ja muistakaa myös pitää riittävä turvaväli edellä ajavaan autoilijaan. Näillä ohjeilla meillä kuljettajilla on paljon suuremmat mahdollisuudet välttyä muun muassa peränajoilta yllättävien tilanteiden sattuessa, muistuttaa komisario Katri Lehti.

Kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus Keravalla

Itä- Uudenmaan poliisissa on ollut tutkittavana Keravalla Lahdentiellä viime viikon keskiviikkona 23.11. tapahtunut henkilöauton ja kuorma-auton välinen liikenneonnettomuus. 

– Henkilöauton kuljettaja menehtyi myöhemmin sairaalassa onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Onnettomuuteen liittyvien selvitysten ja tutkimusten jälkeen meillä ei enää ole syytä epäillä kuorma-auton kuljettajaa rikoksesta, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

Väkivallanteko kauppakeskuksessa - epäilty vangittu

Vantaalla Myyrmäessä sijaitsevassa kauppakeskuksessa tapahtui torstaina 24. marraskuuta väkivallanteko, missä asianomistajaa yritettiin puukottaa. 

– Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että epäilty tekijä ja uhri ovat entuudestaan toisilleen tuttuja. Epäilty tekijä otettiin kiinni jo saman päivän iltana ja hänet vangittiin eilen maanantaina 28.11. Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa syytä epäillä kynnyksellä tapon yrityksestä, kertoo rikoskomisario Timo Luoto

Viikonlopun aikana useita rattijuoppoja Porvoon seudulla

Viime viikonlopun aikana myös Porvoon seudulta tavoitettiin liikenteestä useita rattijuoppoja. 

– Useimmissa näistä tapauksista kuljettajia epäitiin törkeästä rattijuopumuksesta ja kahdessa näistä tapauksista kuljettajat olivat lisäksi ajautuneet ulos tieltä. Kuulettajat määrättiin ajokieltoon ja yhdessä tapauksista kuljettajalle ei edes ollut voimassa olevaan ajo-oikeutta, kertoo rikoskomisario Freddie Cederlund.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta