Päihtyneitä kuljettajia, omaisuusrikoksia ja kolareita Itä-Uudellamaalla

Julkaisuajankohta 24.1.2023 14.21
Uutinen

Viime viikolla poliisille välitetyissä tehtävissä näkyivät muun muassa päihtyneet kuljettajat, omaisuusrikokset ja erilaiset liikenteestä aiheutuneet tehtävät. Lisäksi Sipoossa tapahtuneeseen väkivallantekoon epäilty vangittiin todennäköisin syin epäiltynä tapon yritykseen.

Päihtynyt nuori autovaras tavoitettiin kotoaan

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisin partio sai tehtävän Vantaan Petikkoon, missä alkutietojen mukaan pakettiauto oli ajautunut ulos tieltä ja kuljettaja oli jättänyt auton käymään ja poistunut paikalta.

– Autosta löytyi alkoholin lisäksi lompakko, missä oli 15-vuotiaalle nuorelle miehelle kuuluvia kortteja. Kyseinen nuorimies tavoitettiin kotiosoitteestaan jo pari tuntia tapahtuneen jälkeen ja hänelle suoritettu puhalluskoe näytti törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio.

– Nuorimies otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä ja hänet kuljetettiin Vantaan poliisivankilaan. Hänen epäillään syyllistyneen moottorikulkuneuvon käyttövarkauden sekä törkeän rattijuopumuksen lisäksi myös liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, Aukio jatkaa.

Kolme henkilöä vangittiin epäiltynä useista omaisuusrikoksista

Kolme henkilöä vangittiin viime viikon perjantaina 20.1. todennäköisin syin epäiltynä useista poliisilaitoksen alueella tapahtuneista varkauksista.

– Kolmikon epäillään syyllistyneen useaan eri työkaluvarkauteen. Viimeisin näistä tapahtui tiistain vastaisena yönä 17.1. Tuusulassa, jossa heidän epäillään murtautuneen pysäköitynä olleeseen pakettiautoon sivulasi rikkomalla ja anastaneen autosta työkaluja yli 15 000 euron arvosta, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

– Työmailta ja muun muassa ajoneuvoista anastettuja työkaluja saadaan heikosti takaisin, vaikka epäiltyjen tekijöiden jäljille päästäisiin nopeallakin aikataululla, Vallila jatkaa.

Sipoossa tapahtuneeseen väkivallantekoon epäilty vangittiin

Sipoossa 19.1. tapahtuneeseen väkivallantekoon epäilty mies vangittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa 20.1. todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä. 

- Miehen epäillään yksityisasunnossa tapahtuneen illanvieton yhteydessä lyöneen toista miestä teräaseella ylävartaloon. Uhri joutui tapahtuneen johdosta sairaalahoitoon, mutta on nyt jo toipunut vammoistaan, kertoo rikoskomisario Freddie Cederlund.

Päihtyneenä liikenteessä - viides rattijuopumus vuoden sisällä

Liikennepoliisisektorin partio havaitsi perjantai-iltana 20.1 Hämeenlinnanväylällä ylinopeutta ajavan ajoneuvon, jolle mitattiin reilun kilometrin matkalle keskinopeudeksi 147 km/h.

– Ajoneuvo saatiin pian pysäytettyä Klaukkalan kehätielle ja kuljettajaksi selvisi henkilö, jolla ei ollut esittää voimassa olevaa ajokorttia. Ajoneuvotietojärjestelmän mukaan hän oli ennestään ajokiellossa, kertoo rikosylikomisario Anssi Murto.

– Tämän lisäksi kuljettajalle tehty puhalluskoe osoitti rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat. Tämä oli jo viides kerta vuoden sisällä, kun kyseisen kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen. Kuljettaja otetiin kiinni rikoksesta epäiltynä ja hänet kuulusteltiin epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, rattijuopumukseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, Murto jatkaa.

Päihtyneet kuljettajat vaihtoivat ajon aikana kuskia

Vahvassa humalassa ollut kaksikko tavattiin liikenteestä sunnuntaina 22.1. kahden aikaan yöllä Vantaalta. Tapahtumat saivat alkunsa, kun liikennepoliisisektorin partiot mittasivat kehä 3:lla henkilöautolle nopeudeksi 168km/h. 

– Partio kääntyi auton perään ja tavoitti sen Voutilan suoralla. Partion kytkiessä pysäytysvalon päälle kuljettaja hiljensi huomattavasti nopeutta, mutta jatkoi ajoaan vielä noin kilometrin matkan viidenkympin vauhdilla. Partio ajaessa auton rinnalle se havaitsi, että kuljettaja ja hänen vieressään ollut henkilö vaihtoivat ajossa paikkojaan, kertoo rikoskomisario Jere Pääkkönen.

– Auto saatiin pysäytettyä ajamalla poliisiauto sen eteen. Molemmat kuljettajat puhalsivat törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat ja molemmille tehty huumepikatesti näytti positiivista amfetamiinin osalta. Miehet otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä ja heidän molempien epäillään syyllistyneen törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi myös törkeään rattijuopumukseen sekä huumausaineen käyttörikokseen, Pääkkönen jatkaa.

Viime viikko kentällä talvisen rauhallinen

Viime viikko oli Itä-Uudenmaan valvonta- ja hälytystoiminnan osalta talvisen rauhallinen. 
– Kentällä on nyt menossa vuoden hiljaisin ajanjakso, jolloin aikaa jää enemmän myös tutkintatyyppisten tehtävien hoitamiseen. Tehtävien kokonaismäärässä laskua edelliseen viikkoon verrattuna oli 150, kertoo rikoskomisario Jere Pääkkönen.

 Koko viikon aikana tehtäviä hoidettiin 1500, joista viikonlopun aikana 550.

 – Tehtävät koostuivat pitkälti poliisin perustehtävistä ja niissä näkyivät muun muassa huonon ajokelin vuoksi erinäiset kolarit ja tieltä suistumiset. Myös päihtyneitä kuljettajia tavattiin liikenteestä useita, Pääkkönen jatkaa.


 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta