Palonsyyntutkinta: auton lämmitin sytytti kuumailmapallon nestesäiliön lentokentällä

Julkaisuajankohta 22.4.2021 11.28
Uutinen

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi palonsyyntutkinnan tapauksessa, jossa puhelimen sovelluksella käynnistettävä auton webasto-lämmitin aiheutti nestekaasusäilön syttymisen.

Räjähdys sattui Malmin lentokentällä perjantaina 16. huhtikuuta 2021. Hätäkeskuksen ilmoituksen mukaan kolmen kuution kokoinen nestekaasusäiliö oli syttynyt tuleen ja yksi lähellä seisoinut henkilö oli loukkaantunut. Hänet toimitettiin sairaalaan saamaan hoitoa lieviin palovammoihin.

Kymmenen metrin päässä nestekaasusäiliöstä sijaitsi auto, jonka lämmittimen omistaja oli käynnistänyt matkapuhelimella. Hän istui tapahtumahetkellä sisällä autossa. Lämmitin räjäytti ilmassa olevan kaasun, joka oli päässyt ulos propaania sisältävästä nestekaasusäiliöstä. Kaasun syttyminen aiheutti autoon vaurioita.

Kuumailmapallokerhon jäsenet olivat siirtämässä säiliötä pois lentokentän huoltoalueelta kaupungin kehotuksesta. Säiliö oli tyhjennetty aikaisemmin, ja sen pohjaventtiili oli avattu säiliön tuulettumista varten.

– Kaasua oli jäänyt säiliöön jonkin verran tyhjentämisestä huolimatta, ja se  kerääntyi alueelle maaston ja säätilan vuoksi. Kaasu syttyi tuleen. Normaalisti se haihtuisi ilmaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala.

Tapahtumassa ei epäillä ketään rikoksesta. Kaasun palaminen ei aiheuttanut vaurioita kiinteistöille. 

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen