Parikymppistä miestä puukotettiin rintaan – poliisi pyytää taksikuskia ilmoittautumaan

Julkaisuajankohta 24.11.2021 14.56
Uutinen

Helsingin poliisi on tutkinut tapon yritystä, jossa noin 25-vuotiasta miestä puukotettiin rintaan Kontulan ostoskeskuksen tienoilla. Tapon yrityksestä epäillään kolmea poikaa. Heidän epäillään syyllistyneen samana yönä taksikuskin törkeään ryöstöön. Tapauksen epäillyt ovat 16-, 18- ja 17-vuotiaat pojat. Lisäksi kahta ensimmäistä nuorta epäillään törkeän ryöstön yrityksestä saman päivän iltapäivällä.

Epäillyt rikokset tapahtuivat yöllä ja iltapäivällä torstaina 7. lokakuuta.

Tapon yritys sai alkunsa, kun asianomistaja poistui baarista. Hänen kimppuunsa kävi ylikulkusillalla kolme tuntematonta nuorta miestä, ja häntä puukotettiin rintaan.

Asianomistaja lähti juoksemaan karkuun tilanteesta. Hän meni sisään taksitolpalla olleeseen autoon. Hän joutui kuitenkin jatkamaan pakoa uudelleen.

Poliisi pyytää kyseistä taksikuskia ilmoittautumaan, jotta hän voisi kertoa havaintonsa tilanteesta. Ilmoittautua voi nuorisryhmän sähköpostiin nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 471 200 (klo 8–16).
Asianomistaja juoksi nopeasti toisen lähistöllä olleen auton kyytiin ja pääsi sillä karkuun.

Poliisi saapui Teboilin kylmäasemalle hätäkeskuksen ilmoituksen perusteella. Asianomistaja istui siellä edellä mainitussa jälkimmäisessä autossa.

– Autossa asianomistaja oli sanonut kuskille, että häntä oli puukotettu rintaan. Kertomansa mukaan hänelle oli tullut baarissa riitaa epäiltyjen kanssa. Poliisin tietojen mukaan asianomistaja ei tuntenut epäiltyjä entuudestaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Poikia epäillään myös törkeästä ryöstöstä ja törkeän ryöstön yrityksestä

Samoja kolmea henkilöä epäillään taksikuskin törkeästä ryöstöstä, joka tapahtui myöhemmin torstaiyönä 7.10. Asianomistaja on eri henkilö kuin aiemmin mainitut autonkuljettajat.

Hätäkeskuksen ilmoituksen mukaan vajaa 30-vuotias taksinkuljettaja oli ryöstetty puukolla uhaten. Epäilty ryöstö tapahtui Ajomiehentiellä Konalassa.

–  Ryöstäjien epäillään saaneen saalikseen noin 300 euroa käteistä, kertoo tutkinnanjohtaja Forss.

Taksikuski oli ottanut kolme nuorta miestä kyytiinsä Vantaan Kivikossa. Hän kyyditsi matkustajat sovitusti kauppakeskus Ristikolle Konalaan.

Perillä yksi pojista kaivoi esiin puukon ja uhkasi sillä taksikuskia. Asianomistaja hyppäsi pelästyneenä ulos autosta. Poikien epäillään napanneen rahapussin ja poistuneen paikalta.

– Poliisi tunnisti myöhemmin epäillyt samoiksi kuin tapon yrityksessä, toteaa Forss.

Samana päivänä 7.10.2021 tapahtui törkeän ryöstön yritys, josta epäillään samoja 16- ja 18-vuotiaita poikia. Poliisi epäilee, että 15-vuotiasta poikaa uhattiin puukolla ja häneltä vaadittiin arvotavaroita.
Asianomistajalta lähti juoksemaan karkuun tilanteesta. Hän pääsi pakoon, vaikka kengät putosivat jaloista. Poikaa oli kertomansa mukaan ehditty lyödä kerran nyrkillä kasvoihin.

Kaikki kolme poikaa ovat olleet vangittuina. Sittemmin heidät on määrätty tehostettuun matkustuskieltoon tai matkustuskieltoon.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen