Passin tai henkilökortin saa uusittua nopeasti jonottamalla Helsingissä

Julkaisuajankohta 28.3.2024 15.00
Uutinen
Lupapalveluiden-vuoronumero

Passin tai henkilökortin saa uusittua nopeimmin täyttämällä hakemuksen verkossa ja tulemalla tarvittaessa tunnistautumaan poliisilaitokselle.

Helsingin poliisi palvelee passi- ja henkilökorttiasiakkaita poikkeuksellisesti viikonloppuna 20.–21.4.2024 kello 8.00–15.50. Silloin palvellaan ainoastaan ajan varanneita asiakkaita.  Viikonlopun ajanvaraus aukesi tänään poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

– Matkustusasiakirjojen kysyntä on suurinta ennen kesälomakautta. Vastaamme asiakkaiden tarpeisiin muutaman viikonlopun avulla. Noin 1000 asiakasta sai hoidettua tunnistuskäynnin Helsingin poliisiasemalla Pasilassa maaliskuussa ylimääräisen viikonlopun avulla. Uusia asiakaspalveluaikoja avataan myös arkipäiville viikoittain esimerkiksi peruutusten takia, muistuttaa komisario Satu Mäkinen.

Selvitä ennen passin tai henkilökortin hakemista, mitä matkustusasiakirjaa tarvitset matkakohteeseesi. Täytyykö passin olla tietyn aikaa voimassa vielä matkan jälkeen? Tarvitaanko viisumi?

Voit matkustaa EU-maihin ja muutamiin muihin Euroopan maihin henkilökortilla. Schengen-maissa matkustusasiakirjaa ei lähtökohtaisesti tarkisteta rajalla, mutta sinun on esitettävä se pyydettäessä. Pohjoismaissa matkustusasiakirjaa ei lähtökohtaisesti tarvita, mutta sinun on pyydettäessä todistettava henkilöllisyytesi.

– Passin tai henkilökortin saa uusittua nopeimmin täyttämällä hakemuksen verkossa ja tulemalla tarvittaessa tunnistautumaan Helsingin poliisilaitoksen lupapalvelupisteeseen. Jonotusaika vuoronumerolla on tyypillisesti 30–60 minuuttia. Jonoa on eniten kello 8.00, kello 11.00–13.00 sekä kello 16.00. Suurin ruuhka ajoittuu lounasaikaan, kertoo komisario Satu Mäkinen.

Jos et voi tai halua hakea passia tai henkilökorttia verkossa, voit tehdä hakemuksen myös poliisiasemalla. Verkossa tehty hakemus on halvempi ja nopeampi.

Ohjeet matkustusasiakirjojen hakemiseen Helsingissä

Helsingin poliisilaitos Helsinki Poliisin lupapalvelut Uutinen