Pohjanmaan poliisia työllisti viikonloppuna rattijuopumukset ja pahoinpitelyt

Julkaisuajankohta 23.1.2023 12.41
Uutinen

Poliisi hoiti viikonlopun aikana yhteensä 557 tehtävää. Yhteensä 31 henkilöä on ollut kiinniotettuna rikosperusteisesti tai poliisilakiperusteisesti.

Liikenteessä tavattiin yhteensä 13 rattijuoppoa. Törkeitä rattijuopumuksia kirjattiin yhteensä kahdeksan kappaletta, joista kahdessa tapauksessa henkilö oli nauttinut muutakin kuin alkoholia. 

Pahoinpitelyilmoituksia kirjattiin yhteensä 13 kpl. Yksi törkeä pahoinpitely sattui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä yksityisasunnossa Kurikassa. Poliisi sai ilmoituksen pahoinpitelystä, jossa kolme henkilöä oli potkinut ja kuristanut miestä. Poliisi tavoitti paikalta poistuneet tekijät samana yönä paikallisesta ravintolasta ja heidät otettiin kiinni. Henkilöiden epäillään syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn sekä törkeään kotirauhan rikkomiseen.
 
Törkeä varkauden yritys Vaasassa perjantain ja lauantain välisenä yönä klo 4 jälkeen. Vaasan Alatorilla sijaitseva kultasepänliike Hovisepät Oy:n ikkuna oli rikottu murtautumistarkoituksessa. Tekijät eivät onnistuneet varastamaan mitään. Kaksi tekijää tavoitettiin lähistöltä ja otettiin kiinni törkeän varkauden yrityksestä. 

Pohjanmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen