Rattfyllerister och misshandlar sysselsatte polisen i Österbotten

Utgivningsdatum 23.1.2023 12.41
Nyhet

Polisen tog hand om 557 uppdrag under helgen. Sammanlagt 31 personer har varit gripna på grund av brott eller på basen av polislagen.

I trafiken påträffades 13 stycken rattfyllerister. 8 stycken av ärendena bokfördes som grova och i två av fallen var personen påverkade av narotika.

Under helgen skrevs totalt 13 anmälningar för misshandel. En grov misshandel skedde på natten mellan lördag och söndag i en privatbostad i Kurikka. Polisen fick en anmälan om en misshandel där tre personer hade sparkat och kvävt en man. Gärningsmännen som hade flytt från platsen blev gripna av polisen under samma natt på en lokal restaurang. Personerna misstänks för grov misshandel och grovt hemfridsbrott.

På natten mellan fredag och lördag efter kl. 4 fick polisen en anmälan om ett försök av stöld i Vasa. Två personer hade söndrat fönstret till guldsmedsbutiken Hovisepät på nedre torget. Gärningsmännen lyckades inte stjäla någonting. Polisen fick tag på gärningsmännen i närheten och de greps för försök till grov stöld. 

Brott och utredning Nyheter Polisinrättningen i Österbotten